Yhteinen Palm Civet

Kuvalähde

Yhteinen Palm Civet(Paradoxurus hermaphroditus), joka tunnetaan myös nimellä ”Asian Palm Civet” ”Musang” tai ”Toddy Cat”, on kissan kokoinen nisäkäs, joka asuu Kaakkois-Aasian trooppisissa sademetsissä. Yhteinen Palm Civet löytyy Himalajasta ja Etelä-Kiinasta Filippiineille, Malaijan niemimaalle ja Indonesian saarille.

Yhteinen Palm Civet on erittäin sopeutuva eläin, joka voi elää tiheissä metsissä, maatalousalueilla ja jopa ihmisten rinnalla.



Yleiset Palm Civet -ominaisuudet



Yhteinen Palm Civet painaa noin 3,2 kiloa (7 kiloa) ja sen ruumiinpituus on 53 senttimetriä (21 tuumaa). Yhteisen kämmenen hännän pituus on 48 senttimetriä (19 tuumaa). Sen pitkä, tukeva runko on peitetty karkeilla, pörröisillä hiuksilla, jotka ovat yleensä harmahtavia.

Yhteisessä kämmenesibetissä on mustat merkinnät jaloissa, korvissa ja kuonossa. Sen rungossa on myös kolme riviä mustia merkintöjä.



Kasvojen merkinnät muistuttavat pesukarhujen merkintöjä. Sen hännässä ei ole renkaita, toisin kuin samanlaiset kämmenesiibilajit. Yhteisessä Palm Civetissä on terävät kynnet, joiden avulla se voi kiivetä puihin ja kouruihin.

Yleinen Palm Civet -ruokavalio

Common Palm Civet on yöllinen kaikkiruoka. Sen ensisijainen ravinnonlähde on hedelmä, kuten chiku (pitkäikäisestä, ikivihreästä puusta, joka on kotoisin Uuden maailman trooppisista alueista), mango (trooppinen mangopuun hedelmä) ja rambutaani (keskikokoinen trooppinen puu). Se rakastaa myös palmujen kukkamehua, josta käymisen aikana tulee toddy, makea viina.

Yhteinen Palm Civet on myös ihastunut kahvikirsikoihin. He syövät ulomman hedelmän ja kahvipavut kulkevat ruoansulatuskanavansa läpi. An kallista kahvia nimeltään 'kopi luwak' on oletettavasti valmistettu näistä kahvipavuista. Kopi luwakin sanotaan olevan leikkisä maku ja sitä myydään yli 100 dollarilla puntaa kohden.



Tavalliset palmusivilät syövät myös matelijoita, munia ja hyönteisiä.

Yhteinen Palm Civet -ympäristö

Tavalliset palmusivut elävät trooppisissa metsäisissä elinympäristöissä, puistoissa ja esikaupunkipuutarhoissa, joissa kasvavat kypsät hedelmä- ja viikunapuut sekä häiriötön kasvillisuus.

Yleinen Palm Civet -kopiointi

Common Palm Civets -lajinimi tulee siitä, että sekä uroksilla että naisilla on hännän alla tuoksurauhaset, jotka muistuttavat kiveksiä. Se voi suihkuttaa haitallista eritystä näistä rauhasista. Yhteinen kämmenesiitti on yksinäinen, yöllinen ja arboreaalinen. Yleiset Palm Civets viettävät päivän unessa puun ontossa. Yhteiset Palm Civets ovat alueellisia.

Yhteiset palmusivut lisääntyvät ympäri vuoden, vaikka on todettu, että pentuja nähdään useimmiten lokakuusta joulukuuhun. Pennut syntyvät pentueessa, jossa on 2 - 5 nuorta. Palmisivut kypsyvät seksuaalisesti 11–12 kuukaudessa. Vankeudessa yhteinen kämmenesiitti voi elää jopa 22 vuotta.

Nuoret ovat syntyneet puun koloissa tai lohkareissa. Lyhyinä pariutumisjaksoina ja kun naarailla on poikasia, sivilät vievät lepopuut yhdessä.

laboratorio sekoitettuna pitbull-pentuun

Yleinen Palm Civet -käyttäytyminen

Yleiset Palm Civets -rehut ovat pääasiassa yöllä. Petoeläinten tapaamisen todennäköisyys päivän aikana on saattanut suosia yöllistä ruokintaottelua. Päivänvalo vaikuttaa aktiviteettiaikaan, noin klo 18.00 illalla aamulla 4 aamulla. Palmisivut aktivoituvat vasta pimeän jälkeen ja vetäytyvät levähdyspaikoille juuri ennen aamunkoittoa.

Kun ruokitaan samalla alueella, sivut käyttävät toistuvasti samoja lepopuita. Civets suosivat lepääviä puita, joissa on viiniköynnöksiä ja reikiä, ja niitä käytetään useita päiviä peräkkäin.

Mielenkiintoisia faktoja yhteisestä Palm Civetistä

Sri Lankassa sinhalalaista puhuvaa yhteisöä kutsutaan palmusibetiksi nimellä “Uguduwa”. Suurimmalla osalla saarta civetsistä tulee ihmisten uhka johtuen siitä, että se roskistaa tavallisten kotitalouksien kattoihin ja ullakkoihin ja sitten yöllä tuottaa kovaa ääntä häiritsemällä talon asukkaiden unta (äänet johtuvat enimmäkseen liikkeet ja taistelut).

Palm Civet -suojelun tila

Yhteiset Palm Civets -luokitukset luokitellaan ”vähiten huolestuttaviksi”. Sitä on runsaasti luonnollisella alueella eikä sitä ole vaarassa.