Yleinen merikalastaja

Kuvalähde

Yleinen merikalastaja(Alcedo atthis), on yksi Britainin kirkkaimmista väreistä ja mielenkiintoisimmista linnuista.

teekuppi yorkie täysikasvuinen valkoinen

Kuningaskalastajat ovat yleisiä etenkin Keski- ja Etelä-Englannissa, harvemmin pohjoisessa, mutta viime vuosisadan vähäisten laskujen jälkeen ne lisääntyvät tällä hetkellä Skotlannissa.



Kuningaskalastajia esiintyy tasangolla alueilla, joissa virtaus on hidasta tai virtaavaa, kuten järviä, kanavia ja jokia. Talvella jotkut ihmiset muuttavat suistoille ja rannikolle. Joskus he voivat käydä sopivan kokoisissa puutarhalammikoissa.

Siitosparien määrä Isossa-Britanniassa on 6100 (Iso-Britanniassa 4400 ja Irlannissa 1700).

Kingfisher Kuvaus



Jääkalastajien pituus on 17-19 senttimetriä, paino 34-46 grammaa ja siipien kärkiväli 25 senttimetriä. Heidän nokka on noin 4 senttimetriä pitkä ja terävä. Kuningaskalastajilla on lyhyet, oranssinväriset jalat. Kuningaskalastajat ovat erittäin kirkkaita. Heidän siipiensä väri on sininen / vihreä ja niiden yläosat, selkä ja häntä ovat kirkkaan sinistä. Heidän alaosat ovat kirkkaan oransseja ja niillä on pieni, valkoinen ruokalappu nokkojensa alla kurkussa.

Kuningaskalastajan pää on sininen, siinä on oransseja merkkejä lintujen silmien edessä ja takana ja valkoinen merkki kummallakin puolella päätä. Nämä kirkkaat, kauniit värit näkyvät paremmin, kun lintu on lennossa.

saksanpaimenkoira bordercollie mix pentu

Mies- ja naaraspuoliset kuningaskalastajat ovat melkein identtisiä lukuun ottamatta oranssinväristä mustaa kärkeä naispuolisen nokan / alaleuan alaosassa. Nuoret kuningaskalastajat ovat ulkonäöltään samanlaisia ​​kuin aikuiset, mutta niillä on tummemmat ja vihreämmät yläosat, vaaleammat alaosat, musta nokka ja aluksi mustat jalat.



Kuningaskalastajilla on hyvin innokas näkökyky. Kuningaskalastajalla on yksinäinen visio (jossa kutakin silmää käytetään erikseen) ilmassa ja binokulaarinen visio (jossa molempia silmiä käytetään yhdessä) vedessä. Vedenalainen visio ei ole yhtä terävä kuin ilmassa, mutta kyky arvioida liikkuvan saaliin etäisyys on tärkeämpää kuin kuvan terävyys.

Tavallisella merikalastajalla ei ole erityistä kappaletta, mutta he laulavat käyttämällä räikeää 'tsee' tai 'tsee-tsee' -kutsu. Heidän lentokutsunsa on lyhyt terävä pilli, chee, joka toistetaan kaksi tai kolme kertaa. Ahdistuneet linnut päästävät ankaraa, shrit-it-itä, ja poikaset vaativat ruokaa jyrisevällä melulla.

Kingfisher-luontotyypit

Lauhkeilla alueilla kuningaskalastajat asuttavat selkeitä, hitaasti virtaavia puroja ja jokia ja järviä, joissa on hyvin kasvillisia rantoja. Kuningaskalastajia esiintyy usein pensaissa ja pensaissa, joissa on ulkonevat oksat lähellä matalaa avointa vettä, jossa se metsästää. Talvella kuningaskalastaja on enemmän rannikkoa, ruokkii usein suistoissa tai satamissa ja kallioisilla merenrannoilla.

Kingfisher Diet

Kuningaskalastajat ruokkivat vesi-hyönteisiä, kuten sudenkorento-toukkia ja vesikuoriaisia ​​sekä pieniä, 1 - 5 tuuman pituisia kaloja, kuten keppiä, kynsiä, pientä särkeä ja taimenta. Noin 60% elintarvikkeista on kalaa. Talvella kuningaskalastajat ruokkivat äyriäisiä, mukaan lukien makean veden katkaravut. Tavallinen merikalastaja metsästää ahvenelta 1-2 metriä (3 - 6 jalkaa) vedenpinnasta, oksalle, pylväälle tai joen rannalle nokka alaspäin etsiessään saalista.

Kingfisher-lintu potkaisee päänsä, kun ruoka havaitaan etäisyyden mittaamiseksi, ja syöksyy jyrkästi alas tarttumalla saaliinsa, joka ei yleensä ole alle 25 senttimetriä (19 tuumaa) veden pinnan alapuolella.

Siivet avataan veden alla ja avoimet silmät suojataan läpinäkyvällä kolmannella silmäluomella. Lintu nousee ensin nokasta pinnalta ja lentää takaisin ahvenelleen. Ahvenen kohdalla kalaa säädetään, kunnes sitä pidetään hänen pyrstönsä lähellä ja lyödään ahventa vastaan ​​useita kertoja. Kun kala on kuollut, niellään pää ensin. Muutama kerta päivässä, pieni harmahtava pelletti kalanluista ja muista sulamattomista jäännöksistä regeneroidaan uudelleen.

sininen nenä pitt sonni

Kingfisher-käyttäytyminen

Kuten kaikki kuningaskalastajat, tavallinen merikalastaja on erittäin alueellinen. Koska sen on syötävä päivittäin noin 60% ruumiinpainostaan, on välttämätöntä hallita sopivaa jokiosuutta. Se on yksinäinen suurimman osan vuodesta, makaa yksin raskaassa peitteessä. Jos toinen kuningaskalastaja saapuu sen alueelle, molemmat linnut 'näyttävät' ahvenilta ja taisteluilta. Yksi lintu tarttuu muihin nokkaan ja yrittää pitää sitä veden alla. Parit muodostuvat syksyllä, mutta jokaisella linnulla on erillinen alue, yleensä vähintään kilometrin pituinen.

Kingfisher-lisääntyminen

Kingfisher-seurustelua esiintyy keväällä. Uros lähestyy naaraspuolista kalaa nokassaan. Hän pitää sitä niin, että kalan pää osoittaa ulospäin ja yrittää ruokkia sitä naaraalle. Jos hän epäonnistuu, hän yksinkertaisesti syö kalan itse. Hänen on ehkä toistettava tämä ruokintakäyttäytyminen jonkin aikaa ennen parittelua. Kuningaskalastajat tekevät uria hiekkarannoille. Burrow koostuu vaakasuorasta tunnelista, jonka päässä on pesäkammio, ja se on yleensä noin metrin pituinen.

Naaras munii noin 5 tai 7 valkoista, kiiltävää munaa, mutta joskus munii jopa 10 munaa. Munien keskimääräinen leveys on 1,9 cm, pituus 2,2 cm ja paino noin 4,3 grammaa, josta kuori on 50%. Uros ja nainen jakavat munien inkubointityön noin 20 päivän ajan. Molemmat inkuboivat päivällä, mutta vain naispuolinen kuningaskalastaja inkuboi yöllä. Munat kuoriutuvat 19 - 20 päivässä ja pojat pysyvät pesässä vielä 24-25 päivää, joskus pidempään. Kun nuoret linnut ovat riittävän suuria, ne tulevat uran sisäänkäynnille ruokittaviksi. Kaudessa voidaan kasvattaa 2–3 poikastoa.

Siitoskauden aikana kuningaskalastajia voidaan usein metsästää jokien mutkiin muodostuvien syvien altaiden ympärillä. Näissä paikoissa on runsaasti nuoria kaloja, joita kuningaskalastajat ruokkivat nuorilleen. Kuningaskalastajan nälkäinen poikas voi vaatia vanhemmiltaan yli 100 kalaa päivässä.

Nuorten kuningaskalastajien alkuvaiheet ovat vaarallisimmat. Noin neljä päivää pesistä poistumisen jälkeen pojat aloittavat ensimmäiset sukelluksensa veteen löytääkseen saaliin. Valitettavasti ne, jotka eivät ole oppineet kalastamaan tähän mennessä, voivat kastua ja hukkua. Noin puolet elää yli viikon tai kaksi.

rott lab mix -pennut

Hyvin harvat linnut elävät pidempään kuin yhden pesintäkauden. Vanhin kuningaskalastaja oli 21-vuotias.

Kingfisher Conservation Status

Kuningaskalastajat ovat hyvin herkkiä kylmälle säälle ja erityisen ankara talvi voi vähentää vakavasti kingfisher-populaatioita. Kingfisher-populaatiot vaihtelevat suuresti tämän vuoksi. Niitä ei kuitenkaan ole IUCN: n punaisella listalla.