Yhteinen delfiini

Kuvalähde

Yhteinen delfiinion nimi, joka on annettu enintään kolmelle Delphinus-sukuun kuuluvalle delfiinilajille.

lanka tukkainen mäyräkoira hoito

Yleisimpiä näistä delfiineistä ovat pitkähenkinen delfiini ja lyhytnokkainen delfiini. Kolmannelle lajille (D. tropicalis, yleinen nimi yleensä Arabian Common Dolphin) on ominaista erittäin pitkä ja ohut nokka, ja se löytyy Punaiselta mereltä ja Intian valtamerestä.



Tavalliset delfiinit tunnetaan myös muilla nimillä: satulan delfiini, valkovieräinen pyöriä, ristikkäisdelfiini, tiimalasi delfiini ja niemen delfiini. Nimestään huolimatta tavallinen delfiini ei ole yleisen mielikuvituksen delfiini - tämä ero kuuluu Pullonokkadelfiini , mikä johtuu suurelta osin televisiosarjasta ”Flipper”.



Tavallinen delfiini on levinnyt lauhkeilla, subtrooppisilla ja trooppisilla vesillä ympäri maailmaa kaistalla, joka ulottuu noin 40 astetta etelästä 50 astetta pohjoiseen. Heidän ensisijainen pintaveden lämpötila on 10 - 28 astetta. Kokonaisväestöä ei tunneta, mutta se on satoja tuhansia.

Yhteisen delfiinin ominaisuudet



Tavallisilla delfiineillä on tiimalasikuvio ja ruskeat tai kellertävät läiskät molemmilla puolilla, mikä tekee niistä helposti tunnistettavissa, vaikka ne voidaan joskus sekoittaa muihin Raidalliset delfiinit . Heillä on tumma viitta, joka vaihtelee mustasta ruskeaan ja v-muotoinen selän evän alla. Heidän alapuolensa ovat valkoisia ja satunnaisesti keltaisia ​​juovia, ja niillä on valkoinen hännänmuru. Heidän hiutaleensa ovat molemmilta puoliltaan tummia ja selkäevät vaihtelevat kaarevista kolmion muotoisiin ja voivat olla väriltään mustia, harmahtavia valkoisia tai jonnekin niiden välissä. Miehillä ja naisilla on vain hienovaraisia ​​eroja, mikä joskus vaikeuttaa heidän erottamista toisistaan.

Tavallisilla delfiineillä on virtaviivainen runko ja pitkä hoikka nokka. Heillä on yksi puhallusreikä ja niiden räpylät ovat teräviä. Tavalliset delfiinit ovat nopeasti aktiivisia uimareita.

Kun ne ovat syntyneet, tavalliset delfiinit ovat noin 80 senttimetriä (32 tuumaa). Tavalliset delfiinit voivat kasvaa 1,7 - 2,4 metrin (5 jalkaa 9 tuumaa - 8 jalkaa) pituisiksi.



pit bullit, jotka pysyvät pieninä

Paljon tiedetään siitä, kuinka paljon tavallisia delfiinejä painaa syntymänsä jälkeen, mutta aikuisina ne painavat 70–110 kiloa (155–245 kiloa).

Delfiinien yleinen käyttäytyminen

Tavalliset delfiinit matkustavat ryhmissä, joiden lukumäärä on noin 10-50, ja kokoontuvat usein kouluihin, joissa on 100-2000 yksilöä. Heidän koulunsa koko riippuu kellonajasta ja vuodenajasta. Kun he ovat peloissaan, he rypistyvät tiukasti yhteen. Tavalliset delfiinit ovat nopeita uimareita ja nauttivat akrobatiasta. Nämä koulut ovat yleensä hyvin aktiivisia - ryhmät nousevat, hyppäävät ja roiskuvat yhdessä. Tyypillistä käyttäytymistä ovat rikkominen, hännän löi, leuka-aukko, jousen ratsastus ja pyöriäinen.

Tavalliset delfiinit tekevät lyhyitä sukelluksia 10 sekunnista 2 minuuttiin, vaikka 8 minuutin sukelluksia on kirjattu.

Tavallisten delfiinien on havaittu sekoittuvan muiden valaiden, kuten muiden delfiinien kanssa keltaevätonnikalan tonnikalalla itäisellä Tyynellämerellä, sekä pilottivalaiden kouluilla. Mielenkiintoinen teoria viittaa siihen, että delfiinit 'jousivat' erittäin suurilla valailla, kuinka he alkoivat joustaa veneillä.

Tavallisia delfiinejä löytyy monista suljetuista meristä, ja niitä nähdään harvoin alle 180 metrin syvyydessä. Joillakin alueilla tavallisia delfiinejä esiintyy ympäri vuoden, mutta muut populaatiot muuttavat kausittain. Tavallisia delfiinejä voidaan havaita säännöllisesti Galapagos vesillä.

Yhteinen delfiiniruokavalio

Delfiinien ruokavalio koostuu pääasiassa kaloista ja kalmarista.

dalmatian ja beagle-sekoitus

Yhteinen delfiiniviestintä

Tavalliset delfiinit ovat erittäin äänekkäitä ja ne voidaan kuulla pinnan yläpuolella.

Yhteinen delfiinien lisääntyminen

Naaraspuolisen delfiinien tiineysaika on noin 11 kuukautta ja poikimistaika on 1-3 vuotta. Tavallisista delfiineistä tulee sukupuolikypsä viiden vuoden kuluttua ja niiden elinkaari vaihtelee 20-25 vuoden välillä. Nämä luvut vaihtelevat suuresti eri populaatioiden välillä.

Tavalliset delfiinipetoeläimet

Jotkut hait (mukaan lukien tiikerihaid, hämärät ja sonnihait) ja orkat saalistavat delfiinejä. Delfiinit ovat myös loukussa kalaverkkoissa.

Yhteinen delfiinien suojelu

Tavalliset delfiinit kohtaavat ihmisten vaikutuksesta johtuvia uhkia. Populaatioita on metsästetty Perun rannikolla käytettäväksi ruokana ja hain syötinä. Useimmilla muilla alueilla delfiinejä ei ole metsästetty suoraan. Useita tuhansia yksilöitä on pyydetty teollisuustroolareista kaikkialla. Tavallisia delfiinejä oli runsaasti Länsi-Välimerellä 1960-luvulle saakka, mutta siellä esiintyminen on loppunut nopeasti. Syitä ei ymmärretä hyvin, mutta niiden uskotaan johtuvan alueen laajasta ihmisen toiminnasta. Yhdysvalloissa he ovat suojattuja lajeja ja joskus joutuvat vahingossa joihinkin troolariverkkoihin sivusaaliina, vaikka tästä huolimatta ne ovat edelleen melko yleisiä koko levinneisyysalueellaan.