Yhteinen Buzzard

MAINOS Kuvalähde

Yhteinen Buzzardon suuri petolintu ja yksi näkyvimmistä Britannian rapoista. Common Buzzardilla on suuri brittiläinen väestö, ja se voidaan usein nähdä kirkkaana päivänä Britannian maaseudulla. Se voidaan havaita joko istumalla aidan pylväässä ja odottamassa seuraavaa ateriaa ohi, tai kohoamassa nopeasti kahden tai useamman ryhmän ryhmissä iltapäivän termeillä.

Buzzardsia esiintyy suuressa osassa Yhdistynyttä kuningaskuntaa, mutta silti parhaiten mäkisessä maastossa Ison-Britannian länsipuolella, erityisesti alueilla, joilla on karu avoin maa. Hyviä paikkoja ovat Dartmoor ja Deanin metsä Gloucestershiressä.



Skotlannissa harmaahaukka on kokonsa, käyttäytymisensä ja merkintöjensä vuoksi usein virheellinen nuorten kultaisten kotkien kanssa, varsinkin kun ne ovat nousemassa.



saksanpaimenkoiran väri

Isossa-Britanniassa on noin 40 000 pesintäparia. Hiirihaukka asuu yleensä ympäri vuoden paitsi alueensa kylmimmissä osissa.

Buzzardin yleiset ominaisuudet

Yleinen hiirihaukka on tyypillisesti pituus 51-57 senttimetriä ja siipien kärkiväli 110-130 senttimetriä (48-60 tuumaa). Naiset painavat jopa 1,3 kiloa. Miehet painavat yleensä vähemmän ja sellaisenaan ovat tehokkaampia metsästäjiä ja lentäjiä.



Common Buzzards -höyhenpeite on rikas ruskea, jonka alapuolella on vaaleammat merkinnät. Lennon aikana siivet ovat röyhkeä, koi-tyyppinen, kun tämä lintu liukuu edestakaisin valtavassa korkeudessa. Höyhenpeite voi vaihdella Britanniassa melkein puhtaasta valkoisesta mustaan, mutta se on yleensä ruskean sävyinen, ja siinä on valkoinen höyhenkaulakoru.

Yhteinen Buzzard-ruokavalio

Yleiset sohvat ruokkivat pääasiassa kaneja, mutta ne vievät melkein minkä tahansa pienen nisäkkään, matelijan ja usein ruhon (kuolleen eläimen ruhon). Lintuja voidaan toisinaan nähdä seisovan ylpeänä tien palalla puolustamalla sitä syödessään.



Suuri opportunisti sopeutuu hyvin fasaanin, muiden pienten nisäkkäiden, käärmeiden ja liskojen monipuoliseen ruokavalioon ja voidaan usein nähdä kävelevän äskettäin kynnettyjen peltojen yli etsimällä matoja ja hyönteisiä.

Yleinen suumakäyttäytyminen

Tavalliset hiirihaukat eivät yleensä muodosta parvia, mutta useita voidaan nähdä yhdessä muuttoliikkeessä tai hyvässä elinympäristössä. Yhdellä pienellä alueella on havaittu jopa 20 hiirihaukkaa, vaikka yleensä keskimäärin 30 metrin päässä toisistaan. Erittäin alueelliset taistelut puhkeavat, jos toinen eksyy toiselle alueelle.

Monet pienemmät linnut, kuten varikset ja haukkametsät, pitävät heitä uhkana ja häiritsevät heitä siirtymään tietyltä puulta tai alueelta mobetoimalla niitä toistuvasti, kunnes ne lentävät pois.

Yleinen Buzzard-lisääntyminen

Parit kaveri elämään. Kavereidensa houkuttelemiseksi (tai vaikutuksen saamiseksi nykyiseen kaveriinsa) uros suorittaa rituaalisen ilmateoksen ennen kevään alkua. Tämä upea näyttö tunnetaan nimellä 'vuoristorata'. Hän nousee korkealle taivaalle kääntyäkseen ja laskeutumaan alaspäin, spiraalissa, kiertyen ja kääntyessään laskeutuessaan. Sitten hän nousee heti ylöspäin toistamaan harjoituksen.

Buzzard kasvaa metsässä, yleensä reunoilla. Naaras munii 2–4 munaa ja jakaa 33–35 päivän inkubointityön urospuolisen linnun kanssa. Nuoret lähtevät pesästä muutaman kuukauden kuluttua, itsenäistyvät noin viiden kuukauden kuluttua ja aktiivisiksi kasvattajiksi 2-3 vuoden kuluttua.

Yhteinen Buzzard Conservation Status

Inhimillisen vainon ja myksomatoosin aiheuttaman kani- populaation takia 1950-luvulla hiirihaukat olivat hyvin vähäisiä, ja ne asuivat vain korkealla alueilla kuten Weclen Brecon ja Skotlannin Cairngorms. Kun harvat eloonjääneet kanit tuottivat uudelleen ja muuttuivat vastustuskykyisemmiksi Myxomatosis-virukselle, niiden lukumäärä kasvoi ja sen myötä hiirihaukkojen ja muiden petolintujen populaatio ja levinneisyys. Niiden lukumäärän uskotaan olevan jopa 60 000 paria koko Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä tekee niistä yleisimpiä Yhdistyneen kuningaskunnan petolintuja.