Leukanauha-pingviini

MAINOS Kuvalähde

Leukanauha-pingviinion pingviinilaji, jota esiintyy Etelä-Sandwichsaarilla, Etelämantereella, Etelä-Orkneyssa, Etelä-Shetlandissa, Etelä-Georgiassa, Bouvetin saarella, Balleny ja Peter Islandilla. Heidän nimensä on peräisin heidän päänsä alla olevasta kapeasta mustasta nauhasta, joka saa sen näyttämään siltä kuin heillä olisi mustat kypärät, mikä tekee niistä yhden helpoimmin tunnistettavista pingviinityypeistä.

pitbull lab mix-temperamentti

Chinstrap-pingviinit ovat maailman lukuisimpia pingviinejä. Arviolta 12 - 13 miljoonaa sijaitsee Etelämantereen eteläisen alueen karuilla saarilla ja Etelämantereen niemimaalla.



Chinstrap-pingviinit elävät ja lisääntyvät suurissa pesäkkeissä. He elävät usein suurilla jäävuorilla avomerellä. Chinstrap Penguins sukeltaa pois saadakseen kalaa ja krilliä. He ovat rohkein pingviini ja taistelevat todennäköisesti muita pingvinejä vastaan. Chinstrap Penguinin muut nimet ovatRengastetut pingviinit. 'Parrakas pingviinit'Ja'Kivimuuraaja Pingviinit'Heidän ankaran kutsunsa vuoksi.



Leukahihnan pingviinien ominaisuudet

Chinstrap-pingviini on noin 72 senttimetriä pitkä ja painaa noin 9-14 kiloa. (3,5-5 kiloa). Aikuisten paino vaihtelee vuoden aikana. Leukahihnan pingviinit ovat raskaimpia moltikauden aikana ja kevyimmät hautumisjakson aikana.



Leukahihnan pingviinit ovat edessä ja kurkussa valkoiset, punaiset silmät ja mustan takaosan. Heillä on erottuva musta nauha, joka kulkee pään toiselta puolelta laskun alla pään toiselle puolelle, muistuttaen leukahihnaa. Heidän höyhenpinnoitteensa on tiheä eristystä ja vedenpitävyyttä varten, ja energiavarastona on paksu kerros kerrosta. Poikasilla on harmaa selkä ja valkoinen etuosa.

Chinstrap Penguin Diet

Chinstrap-pingviinin ruokavalio koostuu: pienistä parsaeläimistä, krillistä, pienistä kaloista ja muista vaeltavista meren äyriäisistä. Chinstrap-pingviinejä pidetään lähirannan syöttölaitteina, jotka etsivät pakkausjäätä, vaikka avomerellä voi toisinaan nähdä valheita. He ruokkivat harjoittelemalla sukeltamista saaliin lähellä pesimäsiirtokuntiaan.

Sukellustyö keskittyy yleensä lähellä keskiyötä ja keskipäivää, ja sukellukset kestävät yleensä alle minuutin ja ovat harvoin yli 200 metrin syviä.



Leukanauha-pingviinikäyttäytyminen

Kuten useimmat pingviinit, Chinstrap-pingviinit käyttävät räpylöitä 'lentämiseen' jopa 20 mailin tunnissa nopeudella. Maalla Chinstraps 'kelkkaa' vatsallaan ja ajaa itseään jalkojen ja räpylöiden kautta. Leukahihnan pingviinit kiipeävät vedestä ja jyrkkiä rinteitä käyttäen kaikkia neljää raajaa, ja he pystyvät hyppäämään pitkiä matkoja saavuttaakseen jalansijaan.

Leukanauha-pingviinit kommunikoivat rituaalisella tavalla pään ja räpylän heiluttamisen, soittamisen, kumartamisen, elehtimisen ja kiusaamisen kautta. Tuijotuksia, osoittamista ja veloitusta voi esiintyä alueellisten kiistojen yhteydessä.

Leukanauha-pingviinien lisääntyminen

Leukahihnan pingviinit tekevät pyöreän pesän kivistä ja kivistä. Niiden pesien halkaisija on yleensä 40 senttimetriä ja korkeus 15 senttimetriä. Naaras munii kaksi munaa marraskuussa tai joulukuussa, ja sekä uros että naaras pitävät munat lämpimänä. He tekevät tämän vuorotellen 5-10 päivää, kun toinen perämies ruokkii. Munat kuoriutuvat noin 33-15 päivän kuluttua.

Poikaset pysyvät pesässä 20-30 päivän ikään saakka. Tällä hetkellä heillä on höyheniä pitämään heidät lämpiminä. He liittyvät päiväkoteihin, jotka ovat nuorten pingviinien ryhmiä, jotka käyvät keskenään lämpöä ja suojelua varten.

Leukanauha Penguin Predators

Aikuisten Chinstrap-pingviinien pääasiallinen saalistaja on Leopard-hylke, kun taas munien ja poikasien pääsaalistajat ovat tuppimaksut ja ruskea skua.

Leukanauha-pingviinien suojelu

Leukanauha-pingviinit eivät ole luokiteltu uhanalaisiksi vuoden 2000 IUCN: n punaisessa luettelossa. Aiemmin kaupallinen munankeräys on aiheuttanut vahinkoa rookeriesille, mutta niillä ei ole oikeudellista suojaa. Siitosparien uskotaan olevan jopa 7,5 miljoonaa.