Kapusiiniapinat

MAINOS Kuvalähde

Kapusiiniapinatovat Uuden maailman apinoiden ryhmä, joka on luokiteltu Cebus-sukuun.

Kapusiiniapinoiden alue sisältää Keski-Amerikan (Honduras) ja Keski-Amerikan (Keski-Brasilia, Itä-Peru, Paraguay). Kapusiiniapinat muistuttavat yleensä heidän nimimerkkinsä veljiä.



punainen nenä pitbull taistelevat



Heidän ruumiinsa, käsivartensa, jalkansa ja hännänsä ovat kaikki tumman (mustan tai ruskean) värisiä, kun taas kasvot, kurkku ja rinta ovat valkoisia ja heidän päänsä on musta korkki. Kapusiiniapinoiden pituus on 30-56 senttimetriä (12 - 22 tuumaa), ja hännät ovat yhtä pitkiä kuin heidän ruumiinsa. Kapusiiniapinat painavat enintään 1,3 kiloa (2-3 kiloa), ja niiden aivot ovat 35-40 grammaa. Niitä pidetään älykkäimpinä uuden maailman apinoina.

Kuten useimmat uuden maailman apinat, kapusiiniapinat ovat vuorokausia ja arboreaalisia. Keskipäivän unta lukuun ottamatta he viettävät koko päivän ruokansa etsimiseen. Yöllä he nukkuvat puissa, kiilautuneet oksien väliin. Kapusiiniapinat ovat vaatimattomia elinympäristönsä suhteen, ja siksi niitä esiintyy monilla eri alueilla. Kapusiinien luonnollisia vihollisia ovat suuret haukat, kissat ja käärmeet.



Kapusiiniapinan ruokavalio on monipuolisempi kuin muiden Cebidae-perheen apinoiden. Kapusiiniapinat ovat kaikkiruokaisia, jotka syövät paitsi hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja silmuja myös hyönteisiä, hämähäkkejä, lintujen munia ja pieniä selkärankaisia. Veden lähellä elävät kapusiiniapinat syövät myös rapuja ja äyriäisiä murtamalla niiden kuoret kivillä.

Kapusiiniapinoita pidetään helposti ”uramyllyä” apinoina, ja niitä pidetään joskus eksoottisina lemmikkeinä. Niitä käytetään joskus myös palveluseläiminä. Joskus he ryöstävät peltoja ja satoja, ja läheiset ihmisjoukot pitävät niitä hankalina. Joillakin alueilla niistä on tullut harvinaisia ​​elinympäristön tuhoutumisen vuoksi.

Kapusiiniapinat elävät yhdessä 6–40-jäsenisissä ryhmissä. Nämä ryhmät koostuvat sukulaisista naisista ja heidän jälkeläisistään sekä useista miehistä. Yleensä ryhmiä hallitsee yksi mies, jolla on ensisijaiset oikeudet parittua ryhmän naisten kanssa. Keskinäinen hoito ja laulu toimivat viestinnänä ja ryhmätyypin vakauttamiseksi. Kapusiiniapinat ovat alueellisia eläimiä, jotka selvästi merkitsevät virtsalla alueensa keskusalueen ja puolustavat sitä tunkeilijoita vastaan.



teekuppi chihuahua myytävänä alle 500 dollaria

Naiset kantavat nuoria 2 vuoden välein 160–180 päivän tiineyden jälkeen. Nuoret tarttuvat äitinsä rintaan, kunnes ovat suurempia, kun he siirtyvät hänen selkäänsä. Aikuiset miespuoliset kapusiinit osallistuvat harvoin nuorten hoitoon. Nuorilla aikuisilla on täysi ikä 4 vuoden sisällä naisilla ja 8 vuoden miehillä. Vankeudessa ihmiset ovat saavuttaneet 45 vuoden iän, vaikka elinajanodote luonnossa on vain 15-25 vuotta.

Hyttyskauden aikana kapusiiniapinat murskaavat tuhatjalkaisia ​​ja hierovat jäännöksiä selällään. Tämä toimii luonnollisena hyönteiskarkotteena.

Suku: Cebus - kultaisen vatsan kapusiiniapina

Kultaisen vatsan kapusiiniapina(Cebus xanthosternos), on yksi monista uuden maailman apinoista. Kultaisen vatsan kapusiiniapinoilla on erottuva keltainen tai kultainen punainen rinta, vatsa ja olkavarret. Heidän kasvonsa on vaaleanruskea ja korkki, jolle kapusiinit ensin nimettiin, on tummanruskea / musta tai vaaleanruskea. Lyhyiden hiusten nauha kasvojen yläosan ympärillä, jossa on pilkullinen väri, eroaa ympäröivien alueiden tummuudesta. Heidän raajansa ja hännänsä ovat myös tummia.

Kultaisen vatsan kapusiiniapinat ovat rajoitettu Atlantin metsään Etelä-Bahiassa, Brasiliassa, ihmisen voimakkaiden häiriöiden vuoksi. Vain 300 ihmistä selviää. Suojelun tila - kriittisesti uhanalainen.

Suku: Cebus - Tuftattu kapusiiniapina

Tuftattu kapusiiniapina(Cebus apella), joka tunnetaan myös nimellä Brown Capuchin tai Black-capsed Capuchin, on uuden maailman kädellinen Etelä-Amerikasta. Se on yksi levinneimmistä kädellisten lajeista neotropiikoilla. Tuftatut kapusiinit ovat kaikkiruokaisia ​​eläimiä, jotka ruokkivat enimmäkseen hedelmiä ja selkärangattomia, vaikka ne joskus syövätkin pienistä selkärankaisista ( liskoja lintujen poikaset) ja muut kasvinosat.

Kuten muutkin kapusiinit, nämä ovat sosiaalisia eläimiä, jotka muodostavat 8-15 yksilön ryhmiä ja joita johtaa alfa tai hallitseva uros. Tuftattu kapusiini on voimakkaammin rakennettu kuin muut kapusiinit, karheammalla turkilla ja lyhyellä, paksulla hännällä. Suojelutila - vähiten huolta.

Suku: Cebus - Valkopääninen kapusiiniapina

Valko-fronted kapusiiniapina(Cebus albifrons), on uuden maailman kädellinen, endeeminen kuudelle eri maalle Etelä-Amerikassa: Boliviaan, Brasiliaan, Kolumbiaan, Venezuelaan, Ecuadoriin ja Peruun. Laji on myös jaettu useisiin eri alalajeihin. Aivan kuten mikä tahansa muu kapusiiniapina, se on myös kaikkiruokainen eläin, joka ruokkii pääasiassa hedelmiä, vaikka se voi syödä myös selkärangattomia ja muita kasvinosia. Se on moniavioinen eläin ja elää melko suurilla ryhmillä (15-35 yksilöä), synnyttäen yhden nuoren kahden vuoden välein. Suojelutila - vähiten huolta.

maltan shih tzu hinta

Suku: Cebus - Valkopääinen kapusiiniapina

(kuvassa sivun yläosassa)

Valkopääinen kapusiiniapina(Cebus capucinus), joka tunnetaan myös nimellä valkoherttu kapusiini tai valkoherkka kapusiini, on pieni uuden maailman apina Cebidae-suvusta. Etelä-ja Keski-Amerikan metsissä syntyneet valkoherkkaiset kapusiinit ovat tärkeitä sademetsän ekologialle niiden roolilla siementen ja siitepölyn leviämisessä. Kuten muutkin Cebus-suvun apinat, valkopääiset kapusiinit on nimetty kapusiinien veljien järjestyksen mukaan: näiden veljien käyttämät lehmät muistuttavat läheisesti apinoiden pääväriä.

amerikkalainen intialainen koirarotu

Valkopääteisillä kapusineilla on pääosin mustaa turkista, valkoisella tai kellertävällä turkilla paljaiden, vaaleanpunertavien kasvojen ja hartioiden ympärillä; ja tietysti valkoiset kurkut. V-muotoinen musta turkki pään kruunussa on erottuva. Hännän kärkeä pidetään usein kelattuna, mikä antaa valkopääisille kapusineille lempinimen ”ringtail”. Aikuisten pituus voi olla 435 millimetriä ja paino 3,9 kilogrammaa. Heidän pyrstönsä on etukäteen. Suojelutila - vähiten huolta.

Muut kapusiiniapinat

Musta kapusiiniapina(Cebus nigritus), on kapusiiniapina Etelä-Amerikasta. Se löytyy Brasiliasta ja Argentiinasta. Vankka tuftattu kapusiini (Cebus nigritus robustus) on Brasilian endeemisen alalaji mustasta kapusiinista. Suojelun tila - haavoittuva.

Mustaraidallinen kapusiiniapina(Cebus libidinosus), on uuden maailman kapusiiniapina Etelä-Amerikasta. Se löytyy Brasiliasta, Argentiinasta ja Paraguayssa.

Vaalea kapusiiniapina(Cebus queirozi) on väitetty uusi kapusiiniapina-laji, jonka löysivät vuoden 2006 alussa eläintutkijat liittovaltion yliopistosta Pernambucossa lähellä Recifea Koillis-Brasiliassa. Pontes sanoi, että 'heti kun näin apinan kullankeltaisilla hiuksillaan ja valkoisella tiaarallaan päänsä, tiesin, että se oli uusi laji'.

Kaapori kapusiiniapina(Cebus kaapori) on kapusiiniapina, joka on endeeminen Brasilialle. Tämä laji löytyy Brasilian osavaltioista Parasta ja Maranhaosta. Aikaisemmin pidettiin Weeper-kapusiinien (Cebus olivaceus) alalajina, se nostettiin äskettäin lajiasemaan. Suojelun tila - haavoittuva.

Suuripääinen kapusiiniapina(Cebus apella macrocephalus) on tuftatun kapusiinin alalaji Etelä-Amerikasta. Se löytyy Brasiliasta, Kolumbiasta, Ecuadorista ja Perusta. Suojelutila - vähiten huolta.

Itkevä kapusiiniapina(Cebus olivaceus), on uuden maailman kapusiiniapina Etelä-Amerikasta. Sitä löytyy Brasiliasta, Guyanasta, Ranskan Guayanasta, Surinamesta ja Venezuelasta. Suojelutila - vähiten huolta.