Cape Gannet -lintu

Kuvalähde

Cape Gannet (Morus capensis) on helposti tunnistettavissa oleva merilintu suuren koonsa vuoksi. Se on osa Gannet-perhettä: Sulidae. Cape Gannets muistuttaa pohjoisia Gannets lukuun ottamatta sitä, että Northern Gannet on täysin valkoinen lukuun ottamatta mustia siipien kärkiä.

Cape Gannetin koko pesimäkanta on noin 150000 lintua, 12% Namibiassa, vaikka lukumäärä on vähentynyt Nambian saarilla viimeisten 50 vuoden aikana ja 88% Etelä-Afrikassa. Tämän suuren merilinnun suurin siirtomaa löytyy Malgas-saarelta Etelä-Afrikasta.



Cape Gannetsin pesimätön levinneisyysalue ulottuu Guineanlahden edustalla Afrikan länsirannikolla sijaitseville rannikkovesille itärannikolla sijaitsevaan Mosambikiin. Cape Gannets esiintyy harvoin kauempana kuin 100 kilometriä merellä, vaikka sekä Atlantilla että Intian valtamerellä on lintuja yli 200 kilometriä merellä.



Cape Gannetin ominaisuudet

Cape Gannets voi kasvaa 84 - 94 senttimetriä pitkäksi ja painaa noin 5,7 puntaa (2600 grammaa). Heillä on laaja siipien kärkiväli, joka voi olla 171 - 185 senttimetriä.

Cape Gannetsissa on valkoinen höyhenpeite, jossa on mustat hännät ja mustat siipireunat ja siipien kärjet. Heidän kruununsa ja takakaulansa ovat keltaisia, ja niiden silmien ja nokan ympärillä on selvästi erottuvat mustat viivat. Niiden setelit (nokat) ovat teräviä ja väriltään vaaleansinisiä. Näillä lumivalkoisilla merilinnuilla on laskujen kärjessä lähellä hienoja hammastuksia, jotka auttavat heitä saamaan kalaa, ja koska ne pääsevät veteen niin voimakkaasti, heillä ei ole ulkoisia sieraimia, joihin vettä voitaisiin pakottaa.



Kaloille sukellettaessa nämä suuret merilinnut voivat osua veteen nopeudella noin 40-120 kilometriä tunnissa.

Ensi silmäyksellä olisi helppoa erehdyttää Cape Gannet Galapagos Masked Booby Birdiin, koska ne ovat ulkonäöltään melko samanlaisia, kun mustat viivat silmien ympärillä ja nokan pohja eivät ole niin määritelty Booby Birdissä.

Cape Gannet -ympäristö

Cape Gannet on ehdottomasti merilintu. Normaalilla alueella Cape Gannets on rajoitettu mannerjalustalle, enintään 100 kilometrin päässä rannikosta. Toisinaan nämä suuret merilinnut on kirjattu valtameren vesille.



Cape Gannet -ruokavalio

Cape Gannets ovat kalaa syövät linnut, kuten useimmat merilinnut, jotka syöksyvät ja sukeltavat suurilta korkeuksilta merelle ja tarttuvat saaliinsa. He suosivat sardiineja ja muita pelagisten kalojen, kuten Pilchardsin, karkaamista. He syövät noin 300 grammaa kalaa päivässä.

Kap Gannetin käyttäytyminen

Cape Gannets on erittäin voimakas lentäjä, joka liukuu usein lämpimästi ilmatermeillä kiihdyttääkseen lentoa. Tämä läppäliukutekniikka on enemmän energiaa kuluttava lentotekniikka kuin toinen dynaaminen hapatus, jota muut suuret merilinnut, kuten Albatross, käyttävät. Cape Gannets on yleensä hiljainen merellä, mutta kun se on siirtomaissa, se antaa voimakkaan kutsun 'arrag arrah'.

Cape Gannets eivät ole ehdottomasti muuttolintuja, ja suurin osa niistä pysyy 500 kilometrin päässä lisääntymispaikastaan ​​ympäri vuoden, ja mahdollisuus, että jotkut aikuiset urospuoliset Gannetit jatkavat lisääntymisalueiden käyttöä pesimäpaikkana koko pesimäkauden ajan.

Cape Gannets kasvaa vain kuudella saarella Nambian ja Etelä-Afrikan rannikolla.

      • Nambia, SA - Mercury Island, Ichaboe Island ja Possession Island.
      • Etelä-Afrikka - Bird Island (Lambert's Bay), Bird Island (Algoa Bay) ja Malgas Island.
      • Cape Gannets pesii suurissa, tiheissä pesäkkeissä tasaisilla tai kaltevilla saarilla.

Cape Gannet -kopiointi

Cape Gannetin jalostuskausi alkaa noin elo / syyskuussa ja voi kestää ensi huhtikuuhun. Kuten useimmat suonet, miehet ja naiset pysyvät yhdessä useiden pesimiskausien aikana. He rakentavat pesänsä ulosteista, joissa on muutamia luita ja höyheniä sekoitettuna ja muuta kasvillisuutta. Materiaaleista on niukasti munia paljaalle alustalle.

Hienostuneet parittelurituaalit muotoillaan pesässä, jolloin sekä miehet että naiset venyttävät niskaansa kohti taivasta ja naputtavat laskujaan yhdessä.

Nainen Cape Gannet munii tyypillisesti yhden munan lokakuun ympärillä, joka on väriltään vaaleansininen ja joka nopeasti päällystetään ruskealla guanolla. Sekä miehillä että naisilla inkuboidaan munaa, joka kestää noin 40 - 46 päivää.

Cape Gannets käyttää verkkopohjaisia ​​jalkojaan inkubaatioprosessissa, jolloin jalkaverkot kääritään sitä ympäröivän munan ympärille runsaiden verisuonten lämmöllä.

Syntyessään hautomo on tumma, kirjava väri, sokea, siinä ei ole höyheniä ja nokka on vaalea. Kuori on hyvin pieni ja painaa vain noin 70 grammaa. Nuorella kestää noin kolme viikkoa aikuisen Gannetin koosta, mikä on melko nopea kasvu.

musta nyrkkeilijä pitbull-sekoitus

Noin kahdeksan viikon kuluttua tipu painaa enemmän kuin aikuinen Gannet ja pysyy tällä tavalla, kunnes siitä tulee uusi poika 97 päivän ikäisenä. Molemmat vanhemmat huolehtivat tipusta tähän asti, ja sitten hän voi mennä merelle etsimään itseään.

Cape Gannetin käyttöikä on noin 17 vuotta.


Cape Gannetin suojelun tila

Cape Gannet on listattu haavoittuvaksi, koska lukumäärä on laskenut sen pienen lisääntymisalueen vuoksi. Saaliiden liiallinen hyväksikäyttö ihmiskalastuksessa, johon liittyy pilaantumista, aiheuttaa ympäröivien vesien laadun jatkuvan heikkenemisen rehualan tarkoituksiin. Nambian sardiinikalastuksen collaspe on ollut Nambian Gannet -populaatioiden pääasiallinen lasku. Sardellit korvaavat sardiinit vain väliaikaisesti ja osittain ruokavaliossaan, kun niitä on vähän. Muita uhkia ovat saalistajat, kuten Suuri valkoinen pelikaani, joka on merkittävä uhka Gannet-poikasille.

Conservation Help

Etelä-Afrikassa Lambert's Bay ja Bird Island ovat luonnonsuojelualueita, ja Malgas Island sijaitsee West Coast National Parkissa. Lintusaari on nyt osa Addo Elephantin kansallispuistoa. Namibiassa näitä kolmea pesintäsaarta hallinnoi kalastus- ja merivoimaministeriö. Kaikki kuusi saarta on tunnistettu tärkeiksi lintualueiksi. Öljyisiä lintuja kunnostetaan menestyksekkäästi Etelä-Afrikassa, ja lajeja suojellaan lajeilla.