Laajanainen Caimans

MAINOS Kuvalähde

Laajanainen Caiman(Caiman latirostris) -jakauma-alueeseen kuuluvat: Argentiina (pohjoinen), Bolivia, Brasilia (kaakkoon), Paraguay ja Uruguay. Laajanauhainen Caiman on erittäin vedessä elävä laji, jota esiintyy pääasiassa mangroissa, suoissa ja suoissa (makeavesi ja murtovesi) koko levinneisyytensä ajan, samoin kuin elinympäristö, johon liittyy lukuisia pieniä Atlantin jokien valumia.



Laajanainen Caiman on löydetty myös mangrove-elinympäristöstä, joka ympäröi pieniä rannikkosaaria Kaakkois-Brasiliassa.



Laajanainen Caimans-alue on päällekkäinen Yacare Caiman , mutta elinympäristöasetukset ovat hieman erilaiset. Laajanainen Caiman löytyy hitaasti liikkuvasta vedestä tiheässä metsässä, vaikka monenlaisia ​​luontotyyppejä voidaan käyttää, kun sen alue ei ole päällekkäinen Yacare Caimanin kanssa. Laajanainen Caiman on onnistunut siirtämään ihmisen aiheuttamia elinympäristöjä, kuten karja-altaita.

Molemmilla yllä olevilla lajeilla on suurempi sietokyky kylmempiin olosuhteisiin, kun otetaan huomioon leveysasteet (esim. Jopa 600 metriä), joilla ne esiintyvät. Heidän tummempi väri on mukautus tähän, ja se on suunniteltu absorboimaan enemmän säteilyä.



saksanpaimenkoira ja bordercollie-sekoitus

Laajanainen Caiman-ruokavalio

Laajanauhainen Caiman on erikoistunut vedessä (ampullarid) etanoihin, mutta siihen tulee myös laaja valikoima muita selkärangattomia ja pieniä selkärankaisia ​​(esim. Kaloja, sammakkoeläimiä). Suuremmat eläimet pystyvät saamaan suuremman saaliin ja heidän leuat soveltuvat hyvin kilpikonnankuorten murskaamiseen.

Karjan parasiittien ilmaantuvuus on lisääntynyt alueilla, joilla leveäkuonoiset kaimanit olivat aiemmin yleisiä. On ehdotettu, että kaimanin lasku on johtanut lisääntyneeseen etanoihin - loisten välituotteeseen.

Laajanainen Caiman-lisääntyminen

Eläintarhojen vankeudessa tekemä lisääntyminen on osoittanut, että tämä laji rakentaa kumpupesän, johon munitaan yleensä 20-60 munaa. Luonnossa pesiä rakennetaan usein eristetyille jokisaarille.



Pesän rakentaminen tapahtuu sadekauden aikana (vaikka se on hieman aikaisempaa pohjoisemmilla leveysasteilla), ja uros voi auttaa sitä.

Munien on ilmoitettu munivan kahteen kerrokseen, mikä voi auttaa luomaan pienen lämpötilaeron kahden kerroksen välillä ja hieman erilaisen sukupuolisuhteen alkioissa. Inkubaatioaika on noin 70 päivää.

Naaraiden on havaittu avaavan pesän kuoriutumisen aikana ja auttavan poikia veteen, jossa joko toinen tai molemmat vanhemmat vartioivat heitä määrittelemättömän ajan.

Laajakuonoinen Caimanin suojelutila

Laajanainen Caiman luokitellaan vähäriskiseksi - vähiten huolta aiheuttavaksi. Kaupallinen metsästys vuosisadan puolivälissä on aiheuttanut veronsa villille populaatioille. Laiton metsästys jatkuu edelleen, mutta sen ei nyt katsota olevan uhka lajeille, koska kaimaneja on vaikea löytää, mikä tekee metsästyksestä vähemmän houkuttelevaa ja kalliimpaa, kun kauppiaat voivat hankkia laadukkaampia laillisia ja korkealaatuisia nahkoja.

Vaikka lajin suojelu on lisääntynyt, sillä on edelleen suuri elinympäristöjen tuhoutumisen uhka - metsäkadon paineet (esim. Vesivoimahankkeet, valtavien maa-alueiden tyhjentäminen maatalouden hyväksi) ovat erittäin vakavia Brasilian ja Uraguayn ympäristössä, joissa tätä lajia esiintyy.

Kehittyvien kaupunkien vesistöihin pääsevä pilaantuminen vaikuttaa myös elinympäristöjen huonontumiseen. Näistä tärkeistä tekijöistä, jotka saattavat vaikuttaa kaimanipopulaatioihin, ei ole tehty tutkimuksia.