Brittiläiset villikissat

MAINOS Kuvalähde

Villi kissa(Felis silvestris) on Ison-Britannian ainoa villi kissanperheen jäsen ja on hyvin samankaltainen kuin kotimainen raidallinen kissa. Nyt vain Skotlannin ylängöille rajoittuneet villikissut katosivat Etelä-Englannista 1500-luvulla, ja viimeinen Pohjois-Englannissa kirjattu ampui vuonna 1849.

Villi- ja maaseutulaki antaa tiukan oikeudellisen suojan villikissoille ja niiden eläimille. Villikissat sekoitetaan helposti luonnonvaraisiin kissoihin, jotka ovat villikissa eläviä kotikissoja ja joita on nykyään Britanniassa noin 900 000.



Villikissojen pesimäkautta edeltävän kauden populaation arvioidaan olevan enintään 2 000. Jotkut arviot ovat vielä pienempiä ja sukupuuttoon katsotaan todennäköistä.

Villikissa Kuvaus

Villikissojen pituus on 45–80 senttimetriä (18–32 tuumaa) ja paino 3–8 kilogrammaa (6–17,6 paunaa). Olkapään korkeus on keskimäärin noin 35 senttimetriä (14 tuumaa) ja hännän pituus on noin 30 senttimetriä (12 tuumaa).



husky kultainennoutaja sekoitus myytävänä lähelläni

Villikissan turkki on väriltään harmaa / ruskea, ja siinä on kermaisia ​​alapintoja ja tummia raitoja. Afrikan alalaji on yleensä hieman pienempi ja vaaleamman ruskea.

Kuten edellä mainittiin, villikissa muistuttaa läheisesti kotimaista tabby-kissaa, mutta villikissa on raidoitetumpi ja sillä on paksumpi, tylpänpääinen paksu mustilla renkailla.

Villikissa-luontotyypit

Luonnollisessa ympäristössä villikissa on mukautettavissa erilaisiin luontotyyppeihin, kuten savanni, avoin metsä ja arojen. He asuvat myös nummilla, laidun, pensaikko ja metsät Skotlannissa, Edinburghin ja Glasgow'n pohjoispuolella, mutta ei saarilla. Talvella huono sää ajaa heidät suojaisempiin metsälaaksoihin



corgi sekoitus bordercollien kanssa

Villikissat tekevät lepopaikkoja ketunmaassa, puunrungon alla, ontoissa puissa, sulkeissa tai autioissa sorkkojen pesässä.

Villikissa-ruokavalio

Villikissa on pakollinen lihansyöjä, kuten kaikki kissaeläimet, ja kuluttaa melkein kaikki osat tappamistaan; päällysteen takki, luiden kalsium ja kaikki muu liha, itse asiassa heidän on harvoin tarvittava juoda, koska lihassa on niin korkea vesipitoisuus. Villikissa kuljettaa suolistossa usein loismatoja ja syö pitkät ruohoterät järjestelmänsä puhdistamiseksi ja todennäköisesti myös tiettyjen välttämättömien happojen saamiseksi lihassa.

Villikissa on pienten nisäkkäiden, lintujen, kanien, jäniksen, riistojen ja muiden samankokoisten olentojen metsästäjä. Joskus he ryöstävät ja tallentavat saaliin palatakseen siihen myöhemmin.

Villikissa käyttäytyminen

Villikissa on erittäin arka. Siinä vältetään lähestymästä asutusta. Villikissa elää yksin ja omistaa noin 3 kilometrin pituisen alueen. Miehet ovat päällekkäisiä alueiden kanssa naisilla, mutta naiset eivät mene päällekkäin alueiden kanssa muiden naisten kanssa.

kuoppaan ja laboratorioon sekoitetut pennut

Villikissat ovat pääosin crepuscular (aktiivisia aamunkoitteessa ja hämärässä). Kuten kaikkien pienempien kissojen kohdalla, villikissat eivät voi karjua, mutta kommunikointiinsa käytetään kuitenkin monia muita ääniä, kuten murinaa, meuutusta, röyhkeilyä ja viheltämistä.

Villikissan lisääntyminen

Villikissat astuvat pariksi helmikuussa ja maaliskuussa ja tuottavat yhden pentueen 3 - 5 pentua 63 - 68 päivän tiineyden jälkeen. Pennut ovat syntyneet hiuksilla, mutta ovat sokeita ja kuuroja. Heidän silmänsä avautuvat 9 päivän kuluttua ja ne nousevat luolasta 4-5 viikon ikäisinä. He seuraavat äitiään metsästysmatkoille 10 - 12 viikon kuluttua. Toisia pentueita esiintyy toisinaan elokuussa. Villikissojen keskimääräinen elinikä on 12 vuotta.

Villikissan suojelun tila

Villikissa on kärsinyt huomattavasta populaation vähenemisestä ja katsotaan nyt olevan vakava sukupuuttoon liittyvä riski Britanniassa. Skotlannin villikissa on nyt kriittisesti uhanalainen laji. Mammals Trust UK väittää, että lajien mukaan nykyisten toimenpiteiden uudistaminen väestön suojelemiseksi ja suojelemiseksi voisi säästää heitä kuolemasta. He syyttävät villikassan vähenemistä kotikissan geenien tunkeutumisesta populaatioon, joka on jättänyt luonnossa vain muutama sata puhdasta eläintä.