Mustan sarvikuonon kuvia ja tosiasioita

musta sarvikuonoMusta sarvikuono (Diceros bicornis) on kriittisesti uhanalainen. Heitä uhkaa liiallinen sarvien salametsästys, jota käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja tikarikahvoissa Jemenissä ja Omanissa. Sarvikuonot luokitellaan osaksiPerrissodactyla(jossa asuvat myös hevoset), alitilausCeratomorpha, joka sisältää kaksi hitaammin liikkuvaa, paksun eläimen perhettä, joilla on useita toiminnallisia varpaita: tapiireja ja sarvikuonoja. Ne voivat painaa jopa 1400 kiloa. Mustan sarvikuonon sarvi voi kasvaa jopa 140 senttimetriin (!), Ja yleensä heillä on kaksi sarvea, mutta toisinaan kehittyy kolmasosa. Sanasarvikuonotulee kreikkalaisista sanoistasarvikuono(nenä) jakeros(sarvi). Aikuisilla mustilla sarvikuonoilla ei ole luonnollisia vihollisia. Leijonat tai hyeenat ottavat nuoria toisinaan. Heidän aggressiivinen asenne estää sen saalistajia. Lyhytnäköisyyden vuoksi sarvikuono lataa ensin ja tutkii myöhemmin.

Avainsanat: musta , ruskea , valkoinen

Missä eläintarhoissa niitä on?
Birminghamin eläintarha (Yhdysvallat), Brookfieldin eläintarha (Yhdysvallat) ja Saint Louis Zoological Park (Yhdysvallat)

Musta sarvikuono, koukkuhuulinen sarvikuono, on lueteltu IUCN: n uhanalaisten lajien punaisessa luettelossa kriittisesti uhanalaisena (CR), jolla on erittäin suuri luonnonvaraisen sukupuuttoon liittyvä riski.



Nimet mustalle sarvikuonolle
Nuorta / mustan sarvikuonon vauvaa kutsutaan vasikaksi. Naaraita kutsutaan lehmiksi ja uroksia häriksi. Mustaa sarvikuonoryhmää kutsutaan 'törmäykseksi tai laumaksi'.
Maat
Angola , Botswana , Kamerun , Tšad , Etiopia , Kenia , Malawi , Mosambik , Namibia , Ruanda , Etelä-Afrikka , Swazimaa , Tansania , Sambia ja Zimbabwe
Mustan sarvikuonon elinympäristöt
Aavikko , Kuiva savanni , Kuuma aavikko , Savanni , Shrubland ja Subtrooppinen / trooppinen kuiva pensaikko
Joitakin faktoja
Musta sarvikuono

Aikuisten paino : 1100 kg (2420 paunaa)



Myytävänä boxer pit pentu

Suurin pitkäikäisyys : 49 vuotta

Naisen kypsyys: 1826 päivää



Miehen maturiteetti: 2254 päivää

Raskaus: 474 päivää

Vieroitus: 634 päivää



Pentueen koko: 1

Pentueiden väli: 1059 päivää

Paino syntymän yhteydessä : 36,5 kg (80,3 paunaa)

Lähde: Ikä , lisensoitu DC

Lisää eläimiä, jotka alkavat kirjaimella B