Musta kaula-aukko

Kuvalähde

Musta kaula-aukko(Himantopus himantopus), on suuri kahlaaja avosetti- ja paalu-perheessä Recurvirostridae. Black Necked Stilts ovat tummanselkäisiä rantalintuja, joissa on valkoinen alaosa ja pitkät, suorat setelit. Naisilla on yleensä ruskeampi selkä, kun taas miehillä on enemmän mustaa. Kaikkien paalujen perheen lintujen erityispiirre on erittäin pitkät, paalumaiset jalat, jotka ovat väriltään punertavia ja noin 8-10 tuumaa pitkiä.

Mustan kaula-aukon etuvarpaat ovat pitkät ja hieman vyötäröllä alaosassa, ilman takaosaa. Musta kaula-aukko on noin 14,5 tuumaa pitkä nokasta hännään ja painaa noin 14,5-16 unssia.



villakoirasekoitus shih tzun kanssa

Jotkut mustan kaulaisen paaluupopulaatiot ovat muuttolintuja ja muuttavat talvella valtameren rannikolle.



Mustan kaulaisen paistin pitkät jalat ovat erittäin hyvin sopeutuneet matalassa vedessä kahlaamiseen ja ruokien ruokintaan. Musta kaula-aukko voi myös syödä kuivalla maalla, mutta on taivutettava jalkansa päästäkseen maahan nokalla. Niiden pitkiä kapeita nokkoja käytetään ravinnoksi mudassa ja hiekassa. He ovat myös erinomaisia ​​uimareita ja vahvoja lentäjiä. He syövät pääasiassa hyönteisiä ja äyriäisiä. Musta kaula-aukko ruokkii myös tadpoleja, nilviäisiä, vesikuoriaisia ​​ja muita vedessä eläviä hyönteisiä, etanoita, pieniä kaloja, lentäviä hyönteisiä sekä vesi- ja soiden kasvien siemeniä.



Mustan kaula-aukkoja löytyy makean ja suolaisen veden suoista, mutavyöhykkeistä, märistä savannista, altaista, nurmimaisista suoista ja tulvineista pelloista. Mustan kaula-aukot ovat hyvin yleisiä, niitä löytyy Yhdysvaltojen etelä- ja länsiosista Floridaan ja muihin Persianlahden rannikkovaltioihin, Pohjois-Etelä-Amerikkaan, Länsi-Intiaan ja Galapagos-saarille. Niiden lisääntymisalue ulottuu pohjoiseen Oregoniin ja Delawareen pitkin rannikkoa ja sisämaata Idahoon, Texasiin ja Kansasiin saakka.

Musta kaula-aukot pesivät pienissä pesäkkeissä maassa ja rakentavat pesänsä sekä tuoreisiin että suolaisiin suoniin ja mataliin rannikkoalueisiin. Niiden pesät ovat melko matalia ja rakennettu soiseen maahan, vuorattu ruoholla, rikkaruohoilla, oksia tai kuorenpaloja. Musta kaula-aukko munii yleensä 3-4 häränväristä munaa, jotka ovat täplikkäitä ruskealla.

Molemmat vanhemmat inkuboivat munia noin 25 päivän ajan. Nuoret mustan kaulaiset tikut lähtevät pesästä pian kuoriutumisen jälkeen, ja molemmat vanhemmat hoitavat niitä. Vanhemmat suojelevat hyvin nuoriaan ja lentävät tunkeilijoiden tykö tai harjoittavat vammautunutta lintutoimintaa vetääkseen saalistajat poikastaan.



villakoira bichon frise mix

Black Necked Stilt -poikaset ovat vaaleanruskeanharmaita, mustilla pisteillä ja hyvin naamioituja. Kun aikuiset soittavat hälytyksen, poikaset hajoavat ja makaavat tasaisesti maata vasten. Poikaset pystyvät lentämään noin 4 viikkoa kuoriutumisen jälkeen.