Bengalin tiikerit

Kuvalähde

Bengalin tiikeri(Panthera tigris tigris tai Panthera tigris bengalensis) tunnetaan joskus nimellä Bengalin kuninkaallinen tiikeri ja se on tiikerin alalaji. Bengalin tiikeri on toiseksi suurin ja yleisin tiikerilaji. Bengalin tiikeri löytyy pääasiassa Bangladeshista, Intiasta, sekä Nepalista, Bhutanista, Myanmarista ja Etelä-Tiibetistä.

Bengalin tiikeri asuu nurmikoilla, subtrooppisilla ja trooppisilla sademetsillä (lähinnä Aasian sademetsät), pensaikkametsillä, märillä ja kuivilla lehtipuumetsillä ja mangroveilla. Bengalin tiikeri on Intian ja Bangladeshin kansallinen eläin.



Bengalin tiikeriominaisuudet



maltasekoitus villakoiranpentujen kanssa

Keskimääräinen uros Bengalin tiikeri painaa noin 420 kiloa. Bengalin tiikerin rungon pituus on 6 jalkaa ja hännän pituus on 3 jalkaa, ja sen vuoksi sen kokonaispituus on 9 jalkaa. Naaraspuolinen Bengalin tiikeri on vain 310 kiloa ja 8 jalkaa pitkä, mukaan lukien häntä. Bengalin tiikerit ovat uskomattoman vahvoja ja pystyvät vetämään saaliinsa melkein puoli mailia, vaikka saalis voi olla itseään raskaampi.

Tiikeri takki voi todella saada erilaisia ​​värejä. Bengalin tiikerin vakiovärit ovat oranssi runko, jonka sivuilla tulee mustia raitoja. Kaksi yleisintä muunnosta ovat Valkoinen Bengalin tige r ja kultaisen raidan.



Valkoinen Bengalin tiikeri on valkoinen ja ruskeat tai mustat raidat tulevat alas sivuilta. Kultainen raidanvärinen on vaaleankeltainen väri, jonka sivuilta tulee keltaisia ​​raitoja. Tiikereillä on suuret hampaat saaliin tappamiseksi ja vahingoittamiseksi.

Bengalin tiikereillä on pisin koiran hampaat kaikista elävistä hevosista, joiden koko on noin 4 tuumaa (100 millimetriä) suurilla yksilöillä. Tiikerin koirahammas on suurempi ja pidempi kuin vastaavan kokoisen leijonan. Bengalin tiikereillä on myös suuret, sisäänvedettävät kynnet, joiden avulla he voivat kiivetä ja tappaa saalista. Heidän raitansa auttavat heitä naamioimaan, kun he perivät saaliinsa. Bengalin tiikereillä on erinomainen näkö ja hyvä kuulo.

Raskain koskaan raportoitu Bengalin tiikeri oli 389,5 kiloa. Naarasbengalitiikerit ovat huomattavasti pienempiä ja niiden keskimääräinen paino on 141 kiloa (310 kiloa), mutta ne voivat painaa jopa 180 kiloa (400 kiloa).



Bengalin tiikeri käyttäytyminen

Bengalin tiikerit ovat enimmäkseen yksinäisiä, mutta he matkustavat joskus 3 tai 4 yksilön ryhmissä. Bengalin tiikerit asuvat sademetsän matalissa osissa, joissa on nurmea ja suoita.

Jotkut Bengalin tiikerit miehittävät 200 neliökilometriä aluetta ja suojelevat sitä erittäin kiivaasti. Bengalin tiikerit ovat erittäin vahvoja eläimiä ja voivat vetää tapetun saaliinsa noin 1500 jalkaa piilottaakseen sen pensaisiin tai pitkään ruohoon, kunnes se ruokkii sitä. Bengalin tiikeri on yöllinen eläin, se nukkuu koko päivän ja metsästää yöllä.

Koostaan ​​huolimatta Bengalin tiikerit voivat kiivetä puihin tehokkaasti, mutta ne eivät ole yhtä ketteriä kuin pienempi leopardi, joka piilottaa tapponsa muilta petoeläimiltä. Bengalin tiikerit ovat myös voimakkaita ja usein uimareita, usein väijytessään juomista tai uimisesta tai jahtaavan saalista.

Bengalin tiikerit haluavat myös leikkiä ja harjoittavat usein leikkiä.

Bengalin tiikeri-ruokavalio

Bengalin tiikerit ovat lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että he syövät lihaa kasvien sijaan. Bengalin tiikerit metsästävät keskikokoisia ja suurikokoisia eläimiä, kuten villisikaa (kaikkiruokainen nisäkäs), sambaria (eräänlainen peura), barasingha (eräänlainen peura), chital (täplikäs peura), nilgai (antilooppi) , gaur (suuri Etelä-Aasian härkä) ja vesipuhvelit.

musta labradorinnoutaja rottweiler-sekoitus

Bengalin tiikerit saalistavat toisinaan pienempiä eläimiä, kuten jänikset, apinat tai riikinkukot ja ruhon (kuolleen eläimen ruhon). Bengalin tiikereiden on myös tiedetty saalistavan nuoria aasialaisia ​​norsuja ja sarvikuon vasikoita harvinaisissa tapauksissa.

Bengalin tiikereiden on myös tiedetty ottavan saalista muita saalistajia, kuten leopardit, sudet, sakalit, ketut, krokotiilit ja dholes (villikoiralaji), vaikka nämä saalistajat eivät tyypillisesti ole osa Bengalin tiikereiden ruokavaliota.

Bengalin tiikerit tappavat saaliinsa valloittamalla uhrinsa ja katkaisemalla selkäytimen (suositeltava menetelmä pienemmälle saalille) tai levittämällä tukehtuva kurkun purema suurille saaliille. Bengalin tiikeri voi kuluttaa jopa noin 30 kiloa lihaa kerralla ja voi sitten selviytyä jopa kolme viikkoa ilman ruokaa.

Bengalin tiikerin elinkaari

Bengalin tiikeri voi elää vankeudessa noin 18 vuotta ja luonnossa todennäköisesti muutama vuosi vähemmän.

Bengalin tiikeri lisääntyminen

Naarasbengalitiikerin ensimmäiset pennut ovat yleensä noin 3 tai 4-vuotiaita. Naaraspuolisen tiikerin raskaus kestää yleensä noin 3 tai 4 kuukautta. Tämän ajan kuluttua hän synnyttää keskimäärin 2–5 pentueen pentueen. Ei ole kuitenkaan epätavallista, että sinulla on jopa 6 tai vain yksi. Vastasyntyneet pennut ovat sokeita syntymänsä jälkeen ja painavat noin 2 tai 3 kiloa.

Tiikeripennut ovat leikkisä syntymänsä jälkeen ja säilyttävät uteliaisuuden koko elämänsä ajan. Syntymästä aina vuoteen asti tiikeripennut ovat myös täysin riippuvaisia ​​äidistään ravinnossa. Vuoden ikäisenä he pystyvät tappamaan pienemmän saaliin, mutta ovat silti hyvin alttiita suuremmille saalistajille, kuten hyeenoille ja leijonille. Kahden vuoden iässä pennuista tulee täysin itsenäisiä. Urospennut lähtevät syntymäpaikastaan ​​ja lähtevät etsimään omaa aluettaan. Naaraspuoliset pennut pysyvät yleensä samalla alueella kuin äitinsä.

shitzu- ja maltalaiset pennut

Pennulla on enemmän raitoja kuin aikuisella tiikerillä. Tämä auttaa pentuja naamioimaan tai muuten he saattavat päätyä toisen eläinten illalliseksi.

Bengalin tiikerin suojelun tila

Bengalin tiikerit ovat ”uhanalainen laji”. Bengalin luonnonvaraisten tiikereiden nykyisen populaation Intian niemimaalla arvioidaan olevan nyt noin 1300 - 1500. mikä on alle puolet edellisestä arviosta, joka oli 3000 - 4500 tiikeriä. Bengalin tiikerit ovat uhattuna sukupuuttoon salametsästäjien liiallisen metsästyksen vuoksi.

Elinympäristön menetys ja salametsästys ovat tärkeitä uhkia lajien säilymiselle. Salametsästäjät tappavat tiikereitä paitsi nahastaan ​​(takkeistaan) myös komponentteista erilaisten perinteisten itäaasialaisten lääkkeiden valmistamiseksi. Muita heidän menetykseen vaikuttavia tekijöitä ovat kaupungistuminen ja kosto-tappaminen. Kosto tappaa, kun paikalliset karjan omistavat maanviljelijät metsästävät tiikereitä estääkseen heitä saalistamasta nautojaan. Salametsästäjät tappavat myös tiikereitä luidensa ja hampaidensa puolesta lääkkeiden valmistamiseksi, joiden väitetään antavan tiikerille voimaa.