Australian Swiftlet

Kuvalähde

Australian Swiftlet (Aerodramus terraereginae) on pieni lintu, joka on endeemistä Queenslandille, Australiaan erityisesti trooppisilla koillisalueilla.

Swiftletillä on kaksi alalajia: Chillagoe Swiftlet (A. t. Chillagoensis) ja A. t. terraereginae, joita joskus pidetään kahtena erillisenä lajina.



Kuten muutkin Aerodramus Swiftlets, tämä laji sijoitetaan usein sukuun: Collocalia.



Käytä alla olevia tietoja saadaksesi lisätietoja Australian Swiftletin ominaisuuksista, elinympäristöstä, ruokavaliosta, käyttäytymisestä ja lisääntymisestä.

Australian Swiftlet-ominaisuudet

Australian Swiftlet on 11 - 12 senttimetriä pitkä, painaa 10,5 - 12,5 grammaa ja siipien kärkiväli on noin 11 senttimetriä.

Australian Swiftletit ovat yleensä tasaisen harmaita, joillakin on tummanruskeat yläosat, vaaleanharmaat / ruskeat alaosat, joskus näyttävät melkein valkoisilta auringossa ja vaaleat rumput. Heillä on haarukkainen häntä ja kapeat siivet nopeaan lentoon. Heidän nokka on pieni ja niillä on leveä aukko, jota ympäröivät harjakset, jotka on mukautettu hyönteisten sieppaamiseen lennossa.



harvinainen pit sonnien rotu

Swiftletillä on lyhyet jalat, jotka estävät lintuja istumasta, mutta ne antavat heille mahdollisuuden tarttua pystysuoriin pintoihin. Heillä on neljä varpaita kummallakin jalalla. Swiftletillä on pienet rintalihakset ja erittäin pitkät ensisijaiset lentosulkahöylät, jotka on sovitettu niiden päälentotekniikkaan, joka liukuu.

Australian Swiftlet-elinympäristö

Australian Swiftlet löytyy trooppisten rannikkoalueiden ja offshore-saarten ympäriltä, ​​joita esiintyy 1000 metriä merenpinnan yläpuolella, mutta yleisemmin alle 500 metriä. Sillä on tapana rehua parvissa sademetsien, rantojen ja rotkojen reunalla sekä joskus laitumilla ja savannilla.

Australian Swiftlet-ruokavalio

Australian Swiftlet on hyönteissyöjä ja lentolähde, joka saalis hyönteisiä ja kelluvia hämähäkkejä. Se ruokkii tyypillisesti päivällä ja 30 kilometrin säteellä pesimäsiirtokunnasta ja palaa luoliin yöllä peittämään.



Australian swiftlet-käyttäytyminen

Australian Swifletillä on korkea puhelu lennon aikana. Siitoskauden aikana se voidaan kuulla lausuvan metallisen napsautuksen.

Australian Swifletsilla on kyky käyttää yksinkertaista, mutta tehokasta kaiunmuutosmuotoa navigoidakseen täydellisessä pimeydessä luolien kourujen ja kuilujen läpi, joissa he yövytään yöllä ja lisääntyvät lisääntymiskauden aikana.

Nämä linnut lähettävät myös useita matalia napsautuksia, joita seuraa puhelu lähestyttäessä pesiä, todennäköisesti varoittamaan läheisiä lintuja tieltä.

Australian Swiftlet-kopiointi

Australian Swiftletin lisääntymiskausi kestää lokakuusta maaliskuuhun. Nämä pienet rannikkolinnut pesivät pesäkkeissä, joissa on satoja yksilöitä rannikkoluolissa tai lohkareiden ja kivien ympärillä.

Australian Swiftletit ovat yksiavioisia, mikä tarkoittaa, että ne muodostavat parin koko elämän ajan. Miehet näyttävät ilmateitä houkutellakseen naisia ​​ja parittelu tapahtuu pesässä. Pesät rakennetaan yleensä luolien sisään ja kiinnitetään luolan seiniin tai kattoihin, ja ne voivat olla jopa 20 metrin päässä maasta. Pesät ovat yleensä korinmuotoisia ja läpinäkyviä, ja ne on valmistettu ruohoista, oksia, casuarinan neuloja ja höyheniä sekoitettuna lintujen syljen kanssa.

Naaras asettaa kaksi kytkintä, joista kukin sisältää yhden tylsän, valkoisen munan. Molempia vanhempia inkuboidaan ensimmäistä munaa noin 26 - 27 päivän ajan. Toista munaa inkuboidaan myös, ja sitä auttaa ensimmäisen kuoriutuneen poikasen lämpö.

Vanhemmat lähtevät pesästä 30 minuutiksi kerrallaan metsästämään ruokaa itselleen ja poikasille. Nuori lentää noin 51 päivää kuoriutumisen jälkeen.


Australian Swiftlet Conservation Status

Australian Swiftletin suojelutasosta ei ole tietoja.