Australian Pelikaani

Kuvalähde

Australiassa on monipuolista lintujen elämää, ja yksi kiehtovimmista linnuista on suuri vesilintu, Australian Pelikaani (Pelecanus conspicillatus).

Australian pelikaani löytyy kaikkialta Australiasta ja Uudesta Guineasta monilla sisä- ja rannikkovesillä, mutta se pyrkii välttämään hyvin kuivia autiomaita, jotka sijaitsevat pääasiassa mantereen keskustassa.



Näitä pelikaaneja esiintyy myös Indonesiassa ja joskus Uudessa-Seelannissa ja joillakin Tyynenmeren saarilla lähellä Australiaa. Australian pelikaani on suurin maailman kahdeksasta pelikaanilajista.



Käytä alla olevia tietoja saadaksesi lisätietoja Australian Pelicanin ominaisuuksista, elinympäristöstä, ruokavaliosta, käyttäytymisestä ja lisääntymisestä.

Australian Pelikaanin ominaisuudet

Australian pelikaanit ovat suuria rantalintuja, joiden pituus on 1,6 - 1,9 metriä (5,3 - 6,2 jalkaa) ja paino 4-6,8 kiloa, kun taas jotkut isommat linnut painavat jopa 8,2 kiloa.

Australian pelikaanien siipien kärkiväli on erittäin suuri, 2,5 - 3,4 metriä (8,2 - 11,2 jalkaa). Naiset ovat hieman miehiä pienempiä. Heidän höyhenensä on valkoinen ja ensisijaiset siipihöyhenet ovat mustia ja hännissä on mustat merkinnät.



Australian pelikaanin kasvot ovat valkoisia ja pään takaosassa ja osittain alas heidän kaulaansa on harmaa viiva. Silmät ovat ruskeat ja keltaiset. Heidän jalkansa ja jalkansa ovat väriltään siniharmaita ja niissä on 4 verkkovarasta.

Australian pelikaaneilla on valtavat, pussitetut setelit, jotka ovat väriltään vaaleanpunaisia. Heidän valtava laskunsa on suurin kaikista linnuista maailmassa, ja sen pituus on 49 senttimetriä (19,5 tuumaa) ja mahtuu 9-13 litraa vettä. Laskun kärjessä on pieni koukku ja ne on hammastettu sisälle pitämään liukkaita kaloja. Lasku on rakennettu hienovaraisesti. Alaleuka koostuu kahdesta ohuesta ja heikosta nivelletystä luusta, joista pussi roikkuu.

Voi olla vaikea kuvitella niin suurta lintua kuin pelikaani lentää, mutta se voi helposti lentää, koska sillä on erittäin kevyt luuranko, joka painaa vain 10% sen kokonaispainosta. Australian pelikaanit ovat erittäin kelluvia lintuja eivätkä uppoaa veden alle, mutta pelikaaneilla ei ole paljon vedenpitävää öljyä höyhenissä, joten ne voivat kastua ja kylmä.



Australian Pelikaanin elinympäristö

Australian pelikaanit suosivat suuria avoveden lähteitä, kuten makean veden ja suolajärviä, jokia, suoita, laguuneja, rantaviivoja ja muita kosteikkobiomeja, joissa ei ole liikaa vesikasvillisuutta.

Vesi on pelikaanien tärkein elinympäristö, ja se voi olla monissa erilaisissa ympäristöissä, kuten nurmikolla, metsässä, jokisuistossa, kunhan sillä on runsaasti kalaa.

maltan sekoitusvillakoiranpennut

Australian Pelikaanin ruokavalio

Australian Pelicans-ruokavalio on kala. He ovat kuitenkin tienneet syödä myös pieniä kilpikonnia, tadpoleja, katkarapuja ja muita äyriäisiä. Pelikaanit juovat avaamalla laskun sadeveden keräämiseksi.

Australian pelikaaninen käyttäytyminen

Australian pelikaanit elävät suurissa parvissa tai pesäkkeissä ja matkustavat pitkiä matkoja etsimään sopivia vesilähteitä ja lisääntymisalueita.

Australian pelikaanit työskentelevät yhdessä osuuskuntaryhmissä, kun he etsivät kalaa, paimentavat saaliinsa matalaan veteen, missä he voivat kaataa illallisensa valtavina laskuina. Pelikaanin setelillä ja pussilla on tärkeä rooli ruokinnassa. Lasku on arkaluonteinen, ja tämä auttaa löytämään kaloja sameasta mudaisesta vedestä.

Pelikaaniryhmät voivat olla erittäin suuria, joidenkin lukumäärä on yli 1000 lintua. Ryhmät ajavat kalat keskeiseen asemaan ja upottavat sitten valtavat laskunsa veteen ja ansaitsevat kalat paikoilleen. Sitten vesi tyhjennetään, kun pelikaani painaa laskua rintaansa, joten jäljellä on vain kala. Sitten kalaa ohjataan niin, että se voidaan helposti niellä kokonaisena pelikaanien kurkkuun nopeasti pään tärisemisellä. Pussia voidaan käyttää myös verkkona ihmisten heittämien ruokien ottamiseen kiinni.

On hämmästyttävä näky, kun pelikaanit lähtevät lennolle, hyppäävät veden pinnan yli, räpyttävät valtavia siipiään ja nousevat ilmaan. Pelikaanit eivät kykene kestävään räpyttävään lentoon, mutta voivat nousta huomattavasti suurilla korkeuksilla ja hyvin pitkiä matkoja kelluen ilmatermillä, josta ne ovat riippuvaisia. Ne voivat pysyä ilmassa yli 24 tuntia satoja kilometrejä. Siirtymällä lämmöstä toiseen pelikaanit voivat matkustaa pitkiä matkoja pienimmällä vaivalla saavuttaen jopa 56 kilometrin tuntinopeuden.

husky / corgi -seos

Laskeutuessaan he laskeutuvat taivaalta kohti vesistä kiitotietä, liukuvat ja pysähtyvät sen valtavien siipien avulla, jotka ovat levinneet laajalti toimimaan jarruina. Australian Pelikaanin on tiedetty nousevan jopa 3000 metrin (3 km) korkeudessa.

Kuten monet kahlivat linnut, pelikaanien tiedetään muodostavan V-muodostuman, kun ne lentävät suurina parvina.

Australian pelicans-äänitys on rintakehäistä jyrinää tai syvää murinaa.

Australian Pelican Courtship -näytöt ja lisääntyminen

Australian pelikaanien pesimäkausi vaihtelee vuodenajasta riippuen. Sitä esiintyy myöhään keväällä Etelä-Australiassa ja trooppisilla alueilla talvella. Ympäristöolosuhteet ovat tärkeitä lisääntymiselle, etenkin sateet.

Pelikaanit ovat siirtomaajalostajia ja kokoontuvat hyvin suuriin ryhmiin, joista osassa on jopa 40 000 yksilöä, jotka pesivät saarilla tai syrjäisillä hiekkarannoilla.

Miespuoliset pelikaanit harrastavat naispuolisia houkutusrituaaleja, kuten monimutkaista tanssia. Miehet voivat myös poimia pieniä esineitä, kuten keppejä tai kuivia kaloja, jotka heittävät ilmaan ja tarttuvat uudelleen toistamalla näyttöä useita kertoja. Sekä miehet että naiset suorittavat 'pussi-aaltoilemisen', johon kuuluu niiden laskujen taputtaminen kiinni useita kertoja sekunnissa ja pussien aaltoilu kuin lippu voimakkaassa tuulessa.

Pelikaanin lasku ja pussi vaihtavat väriä dramaattisesti seurustelun aikana. Pussin etupuoli muuttuu kirkkaan lohenpunaiseksi, kun taas pussin iho kurkun alueella muuttuu metallinkeltaiseksi. Laskun yläosan ja pohjan osat muuttuvat koboltinsinisiksi, ja pohjalta kärkeen ilmestyy musta lävistäjä. Värimuutos ei kestä kauan ja yleensä häviää inkubaation alkaessa.

Seurusteluryhmän edetessä miehet vetäytyvät yksi kerrallaan. Lopuksi, harrastusten jälkeen maassa, vedessä tai ilmassa on jäljellä vain yksi uros. Naaras johtaa onnistuneen uroksen pesimäpaikkaan. Pesät ovat matalia syvennyksiä tai naarmuja, jotka on joskus vuorattu ruoholla, oksia ja höyheniä.

Naaraspuolinen pelikaani munii 1-3 liidunvalkoista munaa, jotka ovat kooltaan 93 x 57 millimetriä ja jotka likaantuvat ja naarmuuntuvat, kun inkubaatio suoritetaan vanhempien jaloissa. Sekä uros että naaras inkuboivat munia vuorotellen. Munat kuoriutuvat 32 - 37 päivän kuluttua ja pelikaaninpoikasten syntymä on alasti ja sokea. Ensimmäinen haudonta on aina suurempi ja vanhemmat ruokkivat sitä eniten ruokaa. Pienempi kuoriutuminen voi nälkää ja kuolla tämän vuoksi tai jopa isompi sisarus voi hyökätä siihen.

Pelikaanin poikasille syötetään regurgitoitunutta nestettä ensimmäiset 2 viikkoa, jotka on saatu työntäen laskut vanhemman ruokatorjalle, ja seuraavien 2 kuukauden ajan heille syötetään pieniä kaloja, kuten kultakala tai karppi, ja selkärangattomia. Nuoret lähtevät pesästä 28 päivän kuluttua ja yhdistävät jopa 100 nuoren päiväkotiin, jossa heitä hoidetaan, kunnes he ovat oppineet ruokkimaan, lentämään ja itsenäistymään.

Australian pelikaani kypsyy ja pystyy lisääntymään 2-3 vuoden iässä. Heidän elinikä luonnossa on 10-25 vuotta.


Australian Pelican Conservation Status

IUCN luokittelee Australian Pelicanin ”vähiten huolestuttavaksi”. Yksi pelikaanien pääongelmista on ihminen ja hänen koukut, jotka voivat repiä pelikaanin pussin. Kalastuslinjat ovat myös ongelma, koska linnut voivat takertua hylättyihin linjoihin.