Aasian norsu

MAINOS Kuvalähde

Aasian norsu(Elephas Maximus), löytyy pääasiassa suurelta osin Bangladeshista, Intiasta, Sri Lankalta, Indokiinasta ja osista Indonesiaa. Aasian elefanttia pidetään uhanalaisena, ja luonnossa on 25 600–32 750 yksilöä. Aasian elefantit kuuluvat norsujen (Elephantidae) perheeseen, joka kuuluu nisäkäslajiin Proboscidea. Aasian norsua kutsuttiin aiemmin intialaiseksi norsuksi.

Aasian norsujen ominaisuudet

Aasian elefantilla on suuri kupolipää, jossa on suhteellisen pienet korvat, kaareva selkä ja yksi etusuojainen sormi, joka sijaitsee tavaratilan kärjessä. Aasian elefantilla on 5 varpaita jalkojen etupuolella ja 4 takana. Suuri urospuolinen aasialainen norsu voi yleensä painaa 6 tonnia ja mitata 10 jalkaa korkea olkapäästä. Aasian urospuolisilla elefanteilla on syöksyhampaita ja naisilla on 'nääriä', jotka ovat lyhyitä toisia etuhampaita, jotka työntyvät vain ylähuulen ulkopuolelle.



Aasian norsulla on matala kaula, joka on kaareva ylöspäin ja ulkonevat otsat, joka näkyy kahtena havaittavana kolhuna. Heidän huuli on pitkä, kapea ja terävä. Aasian norsujen iho on vähemmän ryppyinen kuin afrikkalaisilla norsuilla, ja vain noin 50 prosentilla aasialaisista norsujen sonneista on pitkät hampaat.



Aasian elefanteilla on melko heikko näkökyky ja ne pystyvät näkemään selvästi vain hyvin lyhyillä etäisyyksillä jopa noin 10 metriin. Heillä on kuitenkin erinomainen kuulo, joka ylittää ihmisen normit. Heidän suuret korvansa toimivat vahvistimina ja varoittavat mahdollisista vaaroista. Aasian elefanteilla on erinomainen haju, jonka uskotaan olevan ylivoimainen muiden maan nisäkkäiden kanssa. Heillä on erinomainen tasapaino, joka saavutetaan korkealla kosketuksella. Runko, uskomattoman monipuolinen elin, vaikuttaa suuresti tähän kykyyn.

saksanpaimenkoira pitbull mix pennut

Aasian norsujen lisääntyminen

Uros-aasialaiset norsut ovat melko yksinäisiä ja liittyvät laumaan vain parittelukausina. Joskus urospuoliset norsut ottelevat kaksintaistelussa ja voittajasta tulee koko karjan ensisijainen parittelupartneri. Naaraspuoliset aasialaiset elefantit pakenevat hetkeksi pakoon osana rituaalia, ennen kuin he parittelevat voitokkaan kaverin kanssa. Paritteleva pariskunta pysyy sitten yhdessä noin 3 viikkoa ennen kuin uros lähtee poikamieslaumalle.



Naaras-aasialaisen norsun tiineysaika on 19--22 kuukautta. Kun hän synnyttää, muut laumanartut muodostavat ympyrän tiineen lehmän ympärille. Hän ottaa kyykkyasennon synnytyksen aikana ja synnytys kestää noin 2 tuntia. Vain 2 tuntia syntymän jälkeen vasikka voi nousta seisomaan ja alkaa imettää äitiä.

valkoinen punainen nenä pitbull pennut

Elephanttivauvat (vasikat) imevät äitiään suulla eikä rungollaan. Norsunpoikaset vieroitetaan maidosta 2–4 ​​vuoden ajan. Vaikka vasikka houkuttelee luonnollisesti äitiään, muut lauman nartut hoitavat vuorotellen vauvaa. Jos äiti kuolee, muut naaraspuoliset norsut huolehtivat orvoista vasikoista.

Alueilla, joilla suuret lihansyöjät, kuten isot kissat, saalistavat vastasyntyneitä norsuja, äiti solmii liittoja muiden lauman jäsenten kanssa. Äiti ja siihen liittyvät suojelijat puhaltavat sitten pölyä vastasyntyneelle vasikalle rungollaan sen kuivumiseksi.



Naaraspuoliset norsut voivat kantaa nuoria 15-16-vuotiaina. Ne ovat täysin kasvaneet 20-vuotiaina. Elefantit ovat parhaimmillaan 20-40-vuotiaita. Naaraselefantit alkavat kaljua noin 30-vuotiaina ja alkavat hidastua noin 40-vuotiaina ja alkavat tehdä vain kevyitä tehtäviä vasta 50-vuotiaana. Nainen aasialainen norsu elää noin 70-vuotiaaksi.

australianpaimenkoira sekoita koiria

Aasian norsujen koot

  • Norsut ovat suurimpia kaikista maaeläimistä.

  • Urosnorsu voi olla 2,7 metriä korkea.

  • Uros-elefantti voi painaa 3-5 tonnia.

  • Naaraspuoliset norsut voivat olla 2,3 metriä korkeita.

    australianpaimenkoira / labradorin noutaja
  • Naaraspuoliset norsut voivat painaa 2,3 - 4,5 tonnia.

  • Vastasyntyneet elefanttivauvat (vasikat) seisovat noin (0,9 metriä) 3 jalkaa.

  • Vastasyntyneet elefanttivauvat painavat 90 kiloa (200 kiloa).

Aasian norsujen arkut

Norsujen runko on monipuolisin kaikista eläinten elimistä. Runkoa voidaan käyttää niin erilaisiin tehtäviin kuin 600 kilon tukin siirtäminen ruohoterän poimimiseen. Se on luuton lihamassa ja sisältää jopa 100 000 lihasta, jotka ovat erittäin joustavia. Se on yleensä 2 metriä pitkä ja painaa noin 140 kiloa.

Rungon päässä on pieni sormi kuin huuli, joka pystyy erottamaan koon, muodon, tekstuurin, kuuman ja kylmän. Eläin käyttää rungonsa ruokintaan ja juomiseen tuomalla ruokaa ja vettä suuhun. Elefantti käyttää myös vartaloaan hengittämään, ääniä, hyväillen poikasiaan. Täysin veden alle upotettua runkoa voidaan käyttää myös snorkkeleena. Astioihin mahtuu kuusi litraa vettä, ja niitä käytetään usein joustavana suihkuletkuputkena. Se on erinomainen hajuelin, ja se voidaan ohjata helposti kohti hajua.

Lyömällä maata voimakkaasti tavaratilalla norsu ilmaisee vihansa tai tyytymättömyytensä. Kun norsu on epävakaalla tai tuntemattomalla maalla, se käyttää tavaratilan ulkopuolta voittamaan maan ja selvittämään, onko maa riittävän tukeva kävelemään. Kun turvallisuus on vahvistettu, etujalka siirretään eteenpäin testattavalle alueelle. Takaosa seuraa ja sijoitetaan varovasti täsmälleen samaan jalanjälkeen.