Afrikkalainen villikoira

Kuvalähde

Afrikkalainen villikoiraAfrikkalainen villikoira(Lycaon pictus) on nisäkäs, joka on kotoisin vain Afrikasta. Se on canidae-perheen jäsen, johon kuuluu myös koiria, kojootteja, dingoja, šaakaleja ja susia. Afrikkalainen villikoira tunnetaan muilla nimillä, kuten maalattu metsästyskoira, afrikkalainen metsästyskoira, niemen metsästyskoira ja maalattu susi. Swahilin kielessä sitä kutsutaan nimellä Mbwa mwilu.

Afrikan villikoirien tieteellinen nimi Lycaon pictus tulee kreikan kielestä sanalle 'susi' ja latinaksi 'maalattu'. Afrikkalainen villikoira on ainoa Lycaon-suvun laji.



Afrikan villikoiran kuvaus

Afrikan villikoiralla on ainutlaatuisen kuviollinen turkki. Epäsäännöllinen kuvio on värjätty valkoisilla, keltaisilla, ruskealla ja mustalla merkinnällä. Jokainen kuvio on yksilöllinen jokaiselle yksilölle, aivan kuten a Kirahvit kuvio ja ihmisen sormenjäljet ​​ovat yksilöllisesti yksilöllisiä. Afrikkalaisilla villikoirilla on ohut, laiha runko ja pitkät, kapeat jalat. Heillä on suuret, pyöristetyt erottuvat korvat ja pitkä pyrstö, jonka päässä on valkoinen sulka.



Heidän kuononsa ovat mustia ja niillä on musta viiva, joka ulottuu otsaansa pitkin. Afrikan villikoirien pituus on noin 1,5 metriä (5 jalkaa), mukaan lukien pää ja hännän pituus noin 30 - 40 senttimetriä. Se seisoo olkapäällä noin 75 senttimetriä ja painaa 37-80 kiloa.

mikä on sininen saksanpaimenkoira

Itä- ja Länsi-Afrikan koirat ovat yleensä pienempiä kuin Etelä-Afrikassa. Miehet ovat yleensä suurempia kuin naiset kaikilla alueilla. Afrikkalaiset villikoirat eroavat muista canidae-perheen jäsenistä siinä, että heillä on vain neljä varpaita kummassakin tassussa viiden sijasta, koska niiltä puuttuu kastekynnet (mikä on viidennen numero muilla kanilla). Afrikkalaisilla villikoirilla on noin 42 hampaita, mukaan lukien esihampaat, jotka ovat paljon suurempia kuin muissa kanideissa, jolloin se voi kuluttaa suuria määriä luita.



paras musta saksanpaimenkoira

Afrikan villikoiran elinympäristö

Afrikan villikoirien suosituimpia elinympäristöjä ovat avoimet metsät, niityt ja savannit. Koirat eteläisillä alueilla asuvat Saharan autiomaahan avoimissa savannissa.

Afrikkalainen villikoiran ruokavalio

Afrikkalaiset villikoirat ovat tiukat lihansyöjät. He saalistavat erilaisia ​​laiduntavia eläimiä, erityisesti keskikokoisia sorkka- ja kavioeläimiä, kuten seeprat, antiloopit, Impalat, Gazellit ja Springboksit. Suurin osa heidän ruokavaliostaan ​​on nisäkässaalis, mutta joskus metsästävät suuria lintuja, kuten strutseja. Suuremmat pakkaukset voivat metsästää suurempia eläimiä, kuten gnuja. Puroeläimiä myös metsästetään, mutta varpaisilla terävillä syöksyillä on oltava varovainen, ettei potentiaalisesti tappavasta haavasta aiheudu vaikkakin lukujen turvallisuus on yleensä ratkaiseva asia. Villit koirat kuluttavat harvoin lihaa ja eivät palaa aikaisempaan tapoon.

Afrikan villikoiran käyttäytyminen ja metsästys

Afrikkalaiset villikoirat elävät yhdessä pakkauksissa, joissa on 10-20 yksilöä. Kotialueet vaihtelevat kooltaan ja riippuvat saaliin saatavuudesta, mutta ne voivat olla yli 1000 neliökilometriä (620 neliökilometriä). Pakkauksissa on usein enemmän miehiä kuin naisia. Suurin osa paketin jäsenistä liittyy toisiinsa jollakin tavalla. Pakkauksissa on alfa-uros ja -naaras, jotka ovat tärkeimmät jalostusparit.



Kullakin miehellä ja naisella on omat hierarkiansa, joista vanhin nainen on hallitseva yksilö ja sitä vastoin nuorin uros ottaa vastuun miehistä. Villit koirat ovat hyvin seurallisia eläimiä, ja niillä on alistuva hierarkia mieluummin kuin hallitseva. Hallitsevuus vahvistetaan ilman taisteluja tai verenvuodatusta. Jopa ruoan suhteen ihminen kerjää energisesti pikemminkin kuin joutuu konfliktiin. Tätä ei-aggressiivista lähestymistapaa korostetaan ehkä siksi, että jos loukkaantumisia tapahtuu, lauma puuttuu metsästäjistä eikä pysty tarjoamaan niin paljon jäsenilleen.

punainen nenäkuoppa ja laboratoriosekoitus

African Wild Dog -pakkauksilla on voimakkaat sosiaaliset siteet, ja nämä sidokset ovat suuri etu metsästysten aikana. Ne ovat erittäin yhteistyökykyisiä metsästyspakkauksina, kun he juoksevat alas ja ylivoimaavat saalista pitkiä matkoja. Metsästykset eivät ole lainkaan strategisesti ovelia. Varhaisina, viileinä aamuina ja myöhään iltapäivillä villi-koirat lähestyvät saalista kokonaisuudessaan. Yllätyshyökkäykset ovat tarpeettomia, koska afrikkalaisilla villikoirilla on kestävyyttä jahtaa saalista, kunnes se on loppuun käytetty.

Villikoirien huippunopeus on 60 kilometriä tunnissa (37 mailia tunnissa), ja saalis pystyy useimmiten laukkaamaan mitä nopeammin. Saalis ajetaan kuitenkin lopulta 6 kilometrin etäisyydellä. Tyypillisiä metsästyksiä pidetään enemmän kestävyyden jahdina. Näiden pitkän matkan jahtausten aikana villi koirat levittäytyvät estääkseen saaliin sivusuunnassa tapahtuvista pakenemisyrityksistä. Saalistukset siksak-kiertävät väistävät liikkeet, jotka tavallisesti hämmentävät yksinäisen metsästäjän, kuten a Gepardi ovat tehottomia villikokoisten koirien joukossa.

Metsästyspaketti pitää yhteyttä jatkuvasti koko metsästyksen ajan tuottamalla korkeita yapping-yhteyspuheluja. Kun uupunut saalis lopulta hidastuu, koirat ympäröivät sen kohdentaen pehmeämmät alaosat ja tappavat uhrinsa. Villikoiran metsästyksillä on suuri onnistumisaste: 3/4 metsästystä johtaa tappamiseen. Vaikka kohde voi olla koko lauma sorkka- ja kavioeläimiä, lopullinen uhri on se, joka jää jälkeen ikän tai sairauden takia.

Afrikkalaisilla villikoirilla on erittäin voimakas purema, ja niiden suuret molaarit ja esihampaat antavat niille mahdollisuuden murskata saaliin luut helposti. Kun koirat ovat syöneet saaliinsa, he palaavat pakkaukseen ja levittävät ruokaa pennuille, vanhemmille koirille ja jäsenille, jotka eivät ole osa metsästystä.

Afrikan villikoiran lisääntyminen

Afrikkalaiselle villikoiralle ei ole erityistä lisääntymiskautta, vaikka parittelu voi lisääntyä sadekauden loppupuolella maalis- ja kesäkuussa. Noin 70 päivän tiineyden jälkeen naaras synnyttää noin 10 pentun pentueen (harvat yleensä selviävät saalistajien vuoksi).

saksanpaimenkoira x bordercollie

Pennut syntyvät maanalaisessa luolassa tai muussa hylätyssä eläimessä (yleensä Aardvarkissa). Pennut vieroitetaan 10 viikossa ja kun he saavuttavat 3 kuukautta, he lähtevät pesästä aloittaakseen juoksemisen pakkauksen mukana. He pystyvät tappamaan pienen saaliin 11 kuukaudessa ja voivat torjua itsensä noin 14 kuukaudessa. Pennut pystyvät lisääntymään, kun he saavuttavat sukupuolisen kypsyyden 12-18 kuukauden välillä.

Urospuoliset villikoirat pysyvät edelleen syntymäpakkauksessa, mutta naiset voivat lähteä ja liittyä muihin pakkauksiin, joista puuttuu sukupuolikypsä naaras. Tämä käyttäytyminen on melko epätavallista, koska se on päinvastoin päinvastoin kuin useimmat muut sosiaaliset eläimet. Luonnonvaraisten koirien muita epätavallisia piirteitä on, että naiset kilpailevat pääsystä uroksille ja urokset jätetään usein kasvattamaan pentuja, kun naaras liittyy metsästyspakkaukseen. Luonnonkoiran keskimääräinen elinikä on 10 vuotta.

Afrikan villikoiran suojelun tila

Afrikkalaiset villikoirat ovat uhanalaisia ​​lajeja. Aikaisemmin siellä oli noin 500 000, nyt nykyään vain 2000 - 5000 elää lähinnä kansallispuistoissa tai suojelualueissa.

Suurimmat uhat luonnonvaraisille koirille ovat metsästys ja elinympäristön menetys. Kilpailu isompien lihansyöjien, kuten leijonien ja täplihyeenien, kanssa on myös ongelma villikoiralle, koska molemmat harjoittavat saman tyyppistä saalista. Lionit tappaa niin monta villikoiraa kuin voi, mutta se ei syö niitä. Villit koirat tappavat myös karjankasvattajat, jotka haluavat suojella kotiaan, ja taudit voivat levitä kotieläimiltä. Nämä ongelmat ovat kaikki vaikuttaneet luonnonvaraisten koirapopulaatioiden pieneen kokoon.