Afrikkalainen pingviini

MAINOS Kuvalähde

Afrikan pingviinit(Spheniscus demersus) näyttävät paljon Humboldt-pingviinit . Afrikkalaisilla pingviineillä on laaja musta nauha, joka on ylösalaisin hevosenkengän muotoinen. Heillä on mustia pisteitä hajallaan rinta-alueella. Afrikkalaiset pingviinit antavat voimakkaan hankausäänen, joka on antanut heille vaihtoehtoisen nimen 'Jackass-pingviini'.

mikä on peekapoon elinajanodote

Afrikkalainen pingviiniOminaisuudet



Afrikkalaiset pingviinit ovat noin 60 cm pitkä ja painavat 7-11 kiloa. (2,5-4 kiloa). Afrikkalaiset pingviinit elävät ja lisääntyvät Etelä-Afrikan rannikolla ja offshore-saarilla. 1600- ja 1700-luvuilla afrikkalainen pingviini tapettiin ruoasta ja öljystä. Viime aikoina guanokokoelma on tuhonnut pesintäalueita. Kerran väestön arvioitiin olevan miljoonia. Tämä määrä on laskenut noin 160 000: een vuonna 1993.



Afrikkalainen pingviinialue

Afrikkalainen pingviini on ainoa pingviinilaji, joka lisääntyy Afrikassa, eikä sitä löydy missään muualla. Sen jakauma on suunnilleen yhtäpitävä kylmän, ravinteikkaan Benguela Currentin kanssa. Afrikkalaisten pingviinien levinneisyyden määrää edelleen se, että offshore-saaret ovat lisääntymispaikkoja.

Afrikkalainen pingviiniRuokavalio

Afrikkalaiset pingviinit ruokkivat pääasiassa pelagisten kalojen, kuten sardellien, sardiinien, piikkimakrillien ja pyöreiden sillien, parrailua, jota täydentävät kalmarit ja äyriäiset. Saalistahdilla afrikkalaiset pingviinit voivat saavuttaa huippunopeuden jopa 20 kilometriä tunnissa.



Etäisyys, jonka afrikkalaisten pingviinien on matkustettava löytääkseen ruokaa, vaihtelee sekä ajallisesti että alueellisesti. Länsirannikolla tyypillinen ravintomatka voi vaihdella 30-70 kilometriin. yhdelle matkalle. Etelärannikolla ravinnolinnut ovat keskimäärin 110 kilometriä matkaa kohti. Kun pingviinit ruokkivat nuoriaan, etäisyys, jonka he voivat matkustaa pesimäsiirtokunnasta, on rajallisempi. Keskimääräinen afrikkalaisen pingviinin sukellus kestää noin kaksi ja puoli minuuttia ja on säännöllisesti noin 30 metrin syvyys, vaikka sukellussyvyyksiä on kirjattu jopa 130 metriä.

Afrikkalainen pingviiniPesiminen

Pesät on rakennettu kauas toisistaan. Ne voidaan rakentaa pensaiden alle tai hiekkarannoille. Munitaan yleensä kaksi munaa, ja vuosina, jolloin ruokaa on paljon, molemmat poikaset selviävät. Inkubaatio kestää 38–41 päivää munien kuoriutumiseen. Tämä tehtävä jaetaan tasan molemmille 1–3 päivän vuorossa oleville vanhemmille. Untuvikot pidetään lämpiminä ja suojattuina noin 40 päivän ajan molempien vanhempien kuoriutumisen jälkeen. Poikaset saavat aikuisen höyhenensä 70–100 päivän ikäisinä. Tällä hetkellä he menevät merelle ja ovat omillaan.

Afrikkalainen pingviiniJäljentäminen

Afrikkalaiset pingviinit alkavat lisääntyä 2-6-vuotiaana, mutta normaalisti 4-vuotiaana. Kuten useimpien muiden pingviinien kohdalla, afrikkalainen pingviini lisääntyy koloniaalisesti, enimmäkseen kallioisilla offshore-saarilla, joko pesittäen itsensä kaivamiin uriin tai lohkareiden tai pensaiden alla oleviin syvennyksiin. Pesäkkeen suoja on tärkeä varjon (ja suojan leuto ilmastoa vastaan) sekä munien ja poikasien saalistajien, kuten kalan lokkien ja pyhien ibisten, suojaamiseksi.



kuinka kasvattaa pitbulleja väriä varten

Toisin kuin monet muut lintulajit, afrikkalaisilla pingviinillä on pidennetty pesintäaika. Useimmissa pesäkkeissä lintuja on jossain kasvuvaiheessa läsnä koko vuoden. Suuria alueellisia eroja on kuitenkin olemassa, ja Namibian lisääntymiskauden huippu (marraskuu ja joulukuu) on yleensä aikaisempaa kuin Etelä-Afrikan huippu (maaliskuusta toukokuuhun).

Afrikkalaiset pingviinit ovat yksiavioisia, ja sama pari palaa yleensä samaan siirtokuntaan ja usein samaan pesäkohtaan joka vuosi. Noin 80-90% pariskunnista pysyy yhdessä peräkkäisillä pesintäkausilla, ja joidenkin tiedetään pysyneen yhdessä yli 10 vuoden ajan. Afrikan pingviinien keskimääräinen kytkinkoko on 2 ja inkubointijakso noin 40 päivää, uroksen ja naisen osallistumalla tasavertaisesti inkubointitehtäviin. Inkubointisiirron pituus riippuu ruoan saatavuudesta tuolloin, mutta on tyypillisesti noin kaksi ja puoli päivää.

Molemmat vanhemmat jatkavat poikasien poikasia ja noin ensimmäisten 15 päivän ajan yksi aikuisista kasvattaa poikasia jatkuvasti. Tämän jälkeen poikaset saavuttavat täydellisen hallinnan ruumiinlämmössä. Petoeläimet ovat kuitenkin vielä vaarassa poikasia, ja aikuiset vartioivat poikasia noin 30 päivän ikään saakka, minkä jälkeen molemmat vanhemmat voivat mennä merelle samanaikaisesti. Yksin jätetyt poikaset muodostavat usein päiväkodit, jotka auttavat vähentämään aikuisten hyökkäyksiä poikasia vastaan ​​kuin välttämään saalistusta.

Afrikkalainen pingviini poikaset voivat lentää milloin tahansa 60-130 päivän ikäisinä. Poikasten lentojakso ja poikkeava paino sekä menestyksekkäästi poimittujen poikasien määrä riippuvat ruoan saatavuudesta ja laadusta. Aikuiset jatkavat poikasien ruokintaa, kun nuoret ovat edelleen läsnä pesäkkeessä. Kun nuoret lopulta lähtevät siirtomaa, he tekevät sen ilman vanhempiaan. Nämä nuoret lapset pysyvät poissa syntymäsiirtokunnistaan ​​12–22 kuukauden ajan, minkä jälkeen he palaavat normaalisti synnytyksen siirtokuntaan sulattamaan aikuisen höyheneksi.

skotlantilainen terrieri maltalainen sekoitus

Afrikkalainen pingviiniMukautukset

Pingviinit on mukautettu ensisijaisesti viileisiin vesiympäristöihin, ja lämmönhukan vähentämistarpeella on suuri merkitys kaikille pingviinille. Jotkut lajit, mukaan lukien afrikkalainen pingviini, ovat kuitenkin kyenneet hyödyntämään menestyksekkäästi lämpimiä maaympäristöjä. Käyttäytymis- ja fysiologiset mukautukset ovat antaneet afrikkalaiselle pingviinille mahdollisuuden voittaa yli-eristämisen ongelma maata varten lauhkeassa ilmastossa.

Yksi tavoista, joilla afrikkalaiset pingviinit ovat sopeutuneet lauhkean vyöhykkeen maanpäälliseen elämään, on rajoittaa toimintansa lisääntymispaikoilla suurimmaksi osaksi aamunkoittoon ja hämärään. Siitoslinnut pesivät enimmäkseen koloissa tai jonkin muun suojan alla, kuten lohkareissa ja pensaissa, jotka suojaavat päivän aikana voimakkaalta kuumuudelta. Linnut, jotka eivät hautoa tai poikasia poikasia, ja muut siitoslinnut viettävät päivän merellä tai leivän rannalla ja uivat säännöllisesti. Jotkut linnut pysyvät pesäkkeen ulkopuolella (eli kolojen ja muiden suojaisten pesien ulkopuolella); mutta nämä linnut asettavat itsensä yleensä selkään päin niin, että jalat, räpylät ja suun pinnat ovat varjossa.

Afrikkalainen pingviiniSuojelu

Kun vuotuinen lasku on noin 2% vuodessa, on huomattava huoli afrikkalaisten pingviinien pitkäaikaisesta elinkelpoisuudesta luonnossa. 1990-luvun lopulla väestö oli toipunut hieman, ja vuonna 1999 arviolta 224 000 ihmistä. Afrikkalainen pingviini on luokiteltu haavoittuvaksi Etelä-Afrikan lintujen punaisessa kirjassa, sitä pidetään haavoittuvana IUCN: n uhanalaisten lajien luokkien kannalta ja se on lueteltu CITES: n liitteessä ja muuttavien lajien suojelua koskevassa Bonnin yleissopimuksessa.

Syyt afrikkalaisen pingviinikannan merkittävään vähenemiseen ovat hyvin tiedossa. Alun perin lasku johtui pääasiassa pingviinimunien hyödyntämisestä ravinnoksi ja elinympäristön muutoksista sekä häiriöistä, jotka liittyivät guanokeräykseen pesimäkolonioissa. Nämä tekijät ovat nyt suurelta osin lakanneet, ja suurimpia nykyisiä uhkia ovat kilpailu pelagisten kalojen saaliin kaupallisen kalastuksen kanssa ja öljyn pilaantuminen. Muita uhkia ovat kilpailu Cape Fur Seals -sivuston kanssa pesimäkolonioiden tilasta ja elintarvikevaroista sekä pingviinien hylkeistä. Villikissat ovat läsnä ja aiheuttavat ongelmia muutamissa pesäkkeissä. Afrikkalaiset pingviinit joutuvat myös saalistamaan munia ja poikasia linnunpetoeläimiltä, ​​kuten merileväkaloista ja pyhistä Ibiseistä, kun taas mantereen pesäkkeissä on luonnollisia maanpetoeläimiä, kuten mangusti, genetit ja leopardi.

Afrikkalainen pingviini on suojattu laji, mutta niiden elinympäristöjä vaurioittaa edelleen säiliöalusten öljyvuoto Afrikan etelärannikolla. Viime aikoina on onnistuneesti pyritty perustamaan uusia afrikkalaisten pingviinien pesimäpesäkkeitä alueelle. On myös pelastuspalveluja, jotka auttavat pingvinejä, joita öljyvahingot ovat vahingoittaneet.