Afrikan lionit

Kuvalähde

Afrikan leijonan ominaisuudet

Afrikkalainen leijonaon vaaleanvihreä takki, jossa on valkoinen vatsassa ja jaloissa. Afrikkalaisten leijonakorvien takana on musta väri. Urosleijonaharjan väri vaihtelee punertavasta punaruskeaan mustaan. Harja tummenee urospuolisen leijonan ikääntyessä. Harja tarjoaa suojan vastustajan hampailta ja kynsiltä konfliktin aikana.

Pikkulapsen takissa on ruusukuviot. Ruusukekuviot voivat jäädä joidenkin aikuisten leijonien vatsaan ja jalkoihin.



vehninterrieri-villakoirasekoitus

Uros-afrikkalaiset leijonat ovat suurempia kuin afrikkalaiset leijonat. Uros-afrikkalaiset leijonat voivat kasvaa noin 11 jalan pituiseksi päästä päähän ja painaa jopa 550 kiloa olkapään korkeudella 4 jalkaa. Naarasleijonat ovat pienempiä ja voivat painaa jopa 400 kiloa.



Afrikan leijonan väestö

1950-luvun alkupuolelta lähtien Afrikan leijonakanta on vähentynyt puoleen. Nykyään alle 21 000 leijonaa on jäljellä koko Afrikassa.

shih tzu- ja yorkie-rotu

Afrikan leijonaryhmä

Leijona löytyy koko Etelä-Saharan autiomaasta ja osista Etelä- ja Itä-Afrikkaa.



Afrikan leijonan elinympäristö

Afrikkalainen leijona asuu ruohomaisilla tasangoilla, savanneilla, avoimilla metsillä ja pensasmaalla.

Afrikkalainen leijonan ruokavalio

Lionit metsästävät väijytyksellä. Leijonien pääsaaliin kuuluvat keskisuuret ja suuret nisäkkäät, kuten antilooppi, puhveli, seepra , kirahvi , pahkasika ja peura, mutta he myös ryöstävät ruokaa. Lionit voivat selviytyä pitkään ilman vettä ja saada kosteutta saalista ja kasveja.

Afrikan leijonan saalistajat

Yksi harvoista eläimistä, jotka hyökkäävät leijoniin, ovat hyeenat, jotka tappavat loukkaantuneen leijonan, tai jos ruokaa on vähän, hyökkää toisinaan terveelliseen. Lionit ja hyeenat on myös tiedetty tappavan toisiaan taisteluissa saalista vastaan.



Afrikan leijonan suojeluasema

Afrikan leijonat on lueteltu haavoittuviksi vuoden 2000 IUCN: n punaisella luettelolla.

punainen ja ruskea saksanpaimenkoira