Afrikkalainen metsänorsu

MAINOS

Afrikkalainen metsänorsu(Loxodonta cyclotis) pidettiin viime aikoihin asti Afrikkalainen Bush Norsu (Loxodonta africana). Viimeaikainen DNA-tutkimus on kuitenkin tuottanut tuloksia siitä, että elefanttilajeja on tosiasiassa kolme: kaksi afrikkalaista lajia (Loxodonta Africana) ja (Loxodonta cyclotis) ja Aasialainen (intialainen) norsu (Suurin norsu).

Niitä pidetään tyypillisesti yhden lajin eri populaatioina.



Pohjois-Afrikan norsut, jotka tunnetaan nimellä ”Hannibalin sotaelefantit”, olivat mahdollisesti jo sukupuuttoon kuolleita neljännen lajin tai metsälehden alalajeja.



Kongon altaan kiistanalaiset kääpiö-elefantit (Loxodonta pumilio) oletetaan usein olevan toinen erillinen laji cryptozoologistien toimesta (joka tutkii eläimiä, jotka eivät kuulu nykyisten eläintietoluetteloiden ulkopuolelle), mutta luultavasti ovat metsän norsuja, joiden pieni ja / tai varhainen kypsyys on ympäristöolosuhteiden vuoksi.

Afrikkametsän norsu Kuvaus

Huomattavia eroja kahden afrikkalaisen lajin välillä ovat mm. Afrikkalaiset metsän norsut, pitkät, kapeat alaleuat (leukaluut), pyöristetyt korvat (afrikkalaisen pensaslehden korvat ovat terävämpiä), erilaiset hampaat ja niiden koko kokonaisuutena on huomattavasti pienempi kuin Afrikan savannien suuremmat afrikkalaiset norsut.



sable värilliset saksanpaimenkoiranpennut

Uros-afrikkalainen metsä norsu ylittää harvoin 2,5 metriä (8 jalkaa), kun taas afrikkalainen bush-elefantti on yleensä yli 3 metriä (hieman alle 10 jalkaa) ja joskus lähes 4 metriä (13 jalkaa) pitkä.

On jo pitkään tiedetty, että Afrikan metsänorsun norsunluu on erityisen kova, punertavan sävyinen ja suorempi (kun taas Afrikkalainen Bush Norsu on kaareva).

Afrikan metsänorsulla on, kuten aasialainen norsu , neljä naulaa takajaloissa ja viisi naulaa etujalkoissa (mikä on enemmän nauloja kuin afrikkalaisessa pensasnorsussa, jolla on neljä etukynttä ja kolme naulaa takajaloissa).



Afrikkalainen metsän norsujen ruokavalio

Afrikkalaisen metsän norsut selviävät yrttien ja puiden tai pensaiden lehtien ja suuren määrän vettä ruokavaliolla.

Afrikan metsän norsujen elinympäristö

Afrikkalaisia ​​metsän norsuja löytyy trooppisten ja subtrooppisten alankoisten sademetsien ja Keski-Länsi-Afrikan metsistä.

punainen nenä pitbull terrier mix

Afrikan metsän norsujen lisääntyminen

Uros Afrikkalainen metsänorsu koskettaa naista nähdäkseen, onko hän valmis pariutumaan. Norsujen tiineys (raskaus) kestää noin 22 kuukautta (630-660 päivää), mikä on kaikkien nisäkkäiden pisin tiineysaika, minkä jälkeen tyypillisesti syntyy yksi vasikka. Orpojen vasikan adoptoi yleensä yksi imettävistä perheistä tai eri naiset imevät.

Afrikan metsän norsujen käyttäytyminen

Afrikkalaiset metsän Norsut elävät läheisissä sosiaalisissa ryhmissä, joita kutsutaan ”laumoiksi”. Lauma koostuu yleensä sukulaisista naisista ja heidän jälkeläisistään. Karjan johtajaa kutsutaan matriarkiksi, ja hän on yleensä karjan vanhin ja kokenein naisnorsu.

amerikkalainen pit bull terrieri lab mix

On havaittu, että norsut voivat kommunikoida pitkiä matkoja lähettämällä ja vastaanottamalla matalataajuisia ääniä, subäänisen jyrinä, joka voi kulkea maan läpi kauempana kuin ääni kulkee ilmassa. Tämän äänen tuntee norsujen jalkojen ja vartalon herkkä iho, joka ottaa vastaan ​​tärinät maan läpi.

Afrikan metsän norsujen suojelun tila

Afrikkalaiset metsän Norsut luokitellaan uhanalaisiksi lajeiksi. Metsän norsujen populaatioiden uskotaan yleensä olevan pienempiä ja uhanalaisempia kuin norsun populaatiot muualla Afrikassa. Vuonna 1980 metsäelefantteja oli arviolta 380 000. Siitä lähtien ihmiskanta kaksinkertaistui metsämaissa ja nykyään siellä on todennäköisesti alle 200 000.

Joulukuussa 2000 muodostettiin ympäristöministerit Camerunissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Kongossa, joka on elefanttien yhtenäinen muuttoliikennekäytävä, jossa he voivat kävellä edestakaisin maiden välisten rajojen yli.