Afrikkalainen norsu

Kuvalähde

Afrikan norsutAfrikkalainen norsu, (Loxodonta Africana), tunnetaan myös nimellä ”afrikkalainen pensasnorsu”. Sekä Afrikkalainen Bush Elephant että Afrikkalainen metsänorsu on yleensä luokiteltu yhdeksi lajiksi, joka tunnetaan yksinkertaisesti nimellä Afrikkalainen norsu. Afrikkalainen metsänorsu asuu kuitenkin sademetsissä ja afrikkalainen pensasnorsu elää savannissa, joten sitä kutsutaan joskus nimellä ”Savannin norsu”.

pitbull nyrkkeilijä sekoita koiria

Afrikan norsun ominaisuudet

Afrikkalaisten norsujen kaula on melko korkea ja laskee alas kohti suoraa selkää. Afrikkalaiset norsut ovat ryppyisempiä ja korvat ovat paljon suuremmat kuin aasialaiset norsut. Toisin kuin aasialaiset norsut, jotka työntyvät esiin otsaan, afrikkalaisten norsujen otsa on tasainen ilman kolhuja ja rinteet laskevat tasaisesti kohti vartaloaan. Heidän aluslevy on lyhyt, leveä ja pyöristetty, ja sekä naaras- että urospuolisilla afrikkalaisilla norsuilla on paksut ja kaarevat etusijat. Afrikkalaiset norsut ovat myös kooltaan suurempia kuin uros- ja naaraspuoliset aasialaiset norsut.



Suurimpien afrikkalaisten elefanttien paino oli yli 9 tonnia ja se oli yli 12 metriä korkea olkapäässä. Afrikan elefanttien keskimääräinen paino on enintään 7 tonnia, mikä vastaa noin 78 aikuista ihmispuolista miestä, jotka painavat keskimäärin 90 kiloa.



Afrikkalaisilla norsuilla on 4 kynsiä etujalkoillaan ja takajaloillaan 3 kynsiä, aivan kuten aasialaisilla norsuilla, mutta afrikkalaisilla norsuilla on 2 etusuojasormea ​​tavaratilan kärjessä, kun taas aasialaisilla norsuilla on vain yksi.

Afrikkalaiset norsut on nimetty niiden hampaiden erikoisen muotoisten harjanteiden perusteella. Afrikkalaisten norsujen hampaiden harjanteet ovat karkeampia ja vähemmän kuin aasialaisten norsujen.



Tässä on joitain faktoja afrikkalaisen norsun anatomiasta:

  • Sydän ja maksa:Norsun sydän painaa 22 kiloa ja kiertää noin 450 litraa verta. Sisäisen puhdistuksen suorittaa 77 kilogramman maksa.

  • Vesi ja tavaratila:Juotakseen 9 litraa vettä kerrallaan, elefantti käyttää tavaratilaansa, joka painaa 113 kiloa.



  • Kieli:Nielemisprosessin auttaminen on 12 kilogramman elefanttikieli.

  • Ruoka ja suolisto:Noin 250 kiloa päivittäin syötävää ruokaa kulkee 18 metrin suolesta. Lopulta jalostettiin noin 100 kilogrammaksi elefantti lantaa päivässä. Afrikkalaiset norsut ovat kasvissyöjiä. Heidän ruokavalionsa vaihtelee elinympäristönsä mukaan. Metsissä, osittaisissa aavikoissa ja nurmikoilla elävät norsut syövät eri suhteissa yrttejä ja puiden tai pensaiden lehtiä. Kariba-järven rannalla asuvien norsujen on todettu syövän vedenalaista kasvien elämää.

  • Ruoansulatus:Norsut sulavat vain noin 40% syömistään ja siksi heidän on käytettävä kaksi kolmasosaa päivästä syömiseen.

  • Kaasu:Norsu 'vapauttaa' 2000 litraa metaanikaasua päivässä.

  • Iho:Norsujen iho painaa 450-750 kiloa.

  • Häntä:Norsujen hännän paino on 11 kiloa.

  • Taistelevat:Kahden norsun välinen pisin taistelu kirjattiin 10 tunnissa ja 56 minuutissa.

  • Matriarkka:Norsukarjat koostuvat naisista ja nuorista. Karjaa johtaa matriarkka (isoäiti). Kun nuoret miehet saavuttavat kypsyyden, lauma ajaa heidät pois. Härän norsut liittyvät laumaan vain pariutumista varten.

  • Raskaus: Elefanttien raskaus (syntymästä syntymään) on 23 kuukautta. Raskausajat ovat yleensä hieman pidempiä kuin Aasialainen norsu .

  • Ääni:Suurin osa elefanttien välisestä viestinnästä tapahtuu infrapunatasolla.

  • Puhelu:On arvioitu, että 50 neliökilometrin pinta-ala on täynnä tiettyä elefanttien 'kutsu' infrapunassa. Tämä saattaa nousta noin 300 neliökilometriin hämärässä alhaisempien lämpötilojen vuoksi.

  • Silmät: Elefanttien silmät ovat hyvin pienet päähänsä nähden. Silmässä on hyvin vähän valoreseptoreita, eivätkä ne näe kovin hyvin muutaman sadan metrin päässä.

    kuinka kauan chorkit elävät
  • Nopeus:Norsu voi kävellä melko nopeasti ja ladata vielä nopeammin.

  • Hyppääminen kielletty:Norsut eivät voi hypätä.

    cockerspanieli ja kultainen noutaja
  • Uima:Norsut rakastavat vettä ja ovat erinomaisia ​​uimareita.

  • Tavaratila:Elefanttien runko on monipuolisin kaikista nisäkkäiden luomuksista, joita käytetään nenä-, käsivarsi-, käsi- ja monikäyttöisenä työkaluna. Se on tarpeeksi voimakas tappamaan leijonan yhdellä pyyhkäisyllä, mutta lopussa olevat sormenmuotoiset lohkot ovat riittävän taitavia ryöstämään sulka maasta.

  • Rungon lihakset:Runko on luuton ja se koostuu arviolta 40 000 lihaksesta.

  • Hampaat:Elefanttien syöksyhampaat ovat pitkänomaisia ​​etuhammashampaita, jotka kasvavat jatkuvasti elefanttien koko elämän ajan. Ne eivät ole aina tarkka ottelu, koska tämä riippuu siitä, kumpi puoli he suosivat paljon kuin vasemman- ja oikeakätiset ihmiset.

  • Korvat:Elefanttien korvat ovat peitetty suonissa, jotka muodostavat erilliset ja ainutlaatuiset kuviot, joita voidaan käyttää yksilöiden tunnistamiseen - aivan kuten ihmisen sormenjäljet. Elefanttien korvat ovat täynnä verisuonia ja räpyttämällä ne alentavat nopeasti eläinten ruumiinlämpöä. Tämä nopeasti kiertävä veri jäähdytetään noin 9 astetta Fahrenheit-astetta ollessaan norsujen korvassa.

Afrikkalainen Bush Elephant on älykäs eläin. Kokeet päättelystä ja oppimisesta osoittavat, että he ovat älykkäitä sorkka- ja kavioeläimiä yhdessä aasialaisten serkkujensa kanssa. Tämä johtuu lähinnä heidän suurista aivoistaan.

Suurimmasta osasta aikuiselta afrikkalaiselta bush-elefantilta puuttuu luonnolliset saalistajat suuren koonsa ansiosta, mutta vasikat (erityisesti vastasyntynyt) ovat alttiita leijonien ja krokotiilien hyökkäyksille ja (harvoin) leopardi- ja hyeenahyökkäyksille.

Afrikkalaisen norsun norsujen suojelun tila

Vaikka afrikkalainen norsu luokitellaan haavoittuvaksi, olosuhteet vaihtelevat jonkin verran alueittain itäisessä ja eteläisessä Afrikassa.

Vuonna 2006 norsujen teurastus dokumentoitiin Kaakkois-Tšadissa ilmakartoitusten avulla. Loppukeväästä ja kesästä 2006 tehtiin useita salametsästystapauksia, jotka johtivat yli sadan norsun tappamiseen Zakouman kansallispuiston läheisyydessä. Tällä alueella on vuosikymmeniä vanha norsujen salametsästys, jonka seurauksena alueen elefanttipopulaatio, joka ylitti 300 000 vuonna 1970, laski noin 10000: een tänään. Tšadin hallitus suojelee virallisesti afrikkalaista elefanttia, mutta hallituksen tarjoamat resurssit ja työvoima (joidenkin Euroopan unionin avustusten avulla) ovat osoittautuneet riittämättömiksi salametsästyksen lopettamiseen.

Ihmisten tunkeutuminen luonnontilaisiin alueisiin tai niiden läheisyyteen, joissa pensasnorsuja esiintyy, on johtanut viimeaikaiseen tutkimukseen menetelmistä, joilla norsuryhmät voidaan turvallisesti ajaa pois ihmisistä, mukaan lukien havainto, että vihaisten mehiläisten tallennettujen äänien toisto on huomattavan tehokas aiheuttamaan norsuja pakenemaan alue.