Afrikkalainen Darter

Afrikkalainen Darter, jota joskus kutsutaan käärmeeksi, on trooppinen Saharan eteläpuolisen Afrikan vesilintu.

Kuva African Darterista on saanut lisenssin a GFDL
Alkuperäinen lähde: Anhinga rufa Daudin, 1802 saksa: Afrikkalainen tikka Chobe N.P. (Botswana) Englanti: afrikkalainen darter Chobe N.P. (Botswana) Susann Eurichin (Kilara) ottama valokuva itse, marraskuu 2005
Lupa: GNU Free Documentation License

African Darter - Riverside Snakebird



Afrikkalainen tikkaAfrikkalainen Darter (Anhinga rufa), joka tunnetaan myös nimellä Snakebird, on eläin, joka on ainutlaatuinen Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Se tunnetaan erittäin pitkästä kaulasta ja ainutlaatuisesta uintityylistään. Afrikkalainen Darter saa lempinimen 'Snakebird', koska se ui samalla tavalla kuin käärme liukastuu. Sen pää on veden yläpuolella uinnin aikana, mikä on erilainen tyyli kuin monet linnut ympäri maailmaa. Afrikkalainen Darter löytyy tyypillisesti trooppisista kosteikoista, ja he viettävät paljon aikaa istumalla vesistöjen vieressä, erityisesti alueilla, joilla mangrovet ovat näkyviä. Afrikkalainen Darter on ihastunut mataliin, seisoviin vesiin ja yleensä ui päänsä veden yläpuolella. Toisin kuin monet linnut, afrikkalaisen darterin höyhenet eivät ole vedenpitäviä, ja linnun on kuivattava höyhensä ennen lentoonsa lähtöä. Nämä linnut johtavat suurimmaksi osaksi istumatonta elämäntapaa. Nämä linnut ovat melko suuria, joiden ruumiin koko on lähellä 80 senttimetriä ja paino lähellä 1400 grammaa. Keisarillisissa yksiköissä tämä on noin 30 tuumaa tai kolme puntaa.



labradorinnoutaja ja pitbull-sekoitus


Afrikkalaiset elävät tyypillisesti kymmenen - viisikymmentä lintua kerrallaan, joskus pesäkkeillä on sata lintua. Kasvatus voi olla kausiluonteista, mutta linnut voivat paritella milloin tahansa vuoden aikana. Lisääntymisalueet ovat yleensä lintujen rakentamalla pesäalustalla. Lavat löytyvät puista tai saarilta veden lähellä. Yleensä linnut pesivät noin 3–6 munaa kerrallaan. Jalostuksen jälkeen jotkut linnut saattavat käydä lentämättömän ajanjakson, vaikka tämä ei ole yleistä lajin sisällä.




Koska Afrikkalainen Darter viettää paljon aikaa matalissa vesimuodoissa ja niiden ympäristössä, sen ruokavalio koostuu pääasiassa sammakkoeläimistä. He syövät pääasiassa kalaa, sammakoita, äyriäisiä tai nilviäisiä. Nämä linnut pystyvät syömään kalaa ja muita elintarvikkeita joko suolaliuosta tai makean veden ympäristöstä.

onko olemassa erityyppisiä pitbulleja




Joillakin alueilla Afrikan Darterin väestö on vähentynyt viime vuosina. Tämä johtuu ympäristön pilaantumisesta ja tuhoutumisesta. Sillä on myös luonnollisia saalistajia, mukaan lukien harmaakotka , afrikkalainen kalakotka ja orava-haukka. Nämä uhat eivät kuitenkaan ole niin suuria, että laji on uhanalainen. Afrikkalainen Darter-populaatio on hyvin laajaa ja lukuisaa, eikä tällä hetkellä ole uhanalainen laji.


Susann Eurichin kuva afrikkalaisesta tikasta Chobe N.P. (Botswana), lisensoitu GFDL

Serra da Estrelan koira

Afrikkalainen Darter on luokiteltu vähiten huolestuttavaksi. Ei kelpaa riskialttiimpaan luokkaan. Tähän luokkaan kuuluvat laajalle levinneet ja runsaat taksot.